از وعدههای خودرویی تا رشد چکهای برگشتی
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامههای مهم کشور امروز در گزارشهای اقتصادی خود به موضوعات مختلفی اعم از وعدههای خودرویی وزیر پیشنهادی صمت، افزایش بودجه شهرداری و عدم تغییر ظاهر شهر، جایگاه صنعت نفت در کشور، احتمال ابقای فرزین، فروش حواله خودرو، کاهش سقف مالیاتی حقوقبگیران و افزایش میزان چکهای برگشتخورده پرداختهاند.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «استارت اتابک در پیست خودرو» به بررسی برنامهها و سیاستهای خودرویی محمد اتابک، وزیر پیشنهادی صمت پرداخته و نوشته است: «وزیر پیشنهادی از پنج کلید واژه خصوصیسازی، واردات، قیمتگذاری، رقابتپذیری و مشارکت خارجی برای حل مشکل صنعت خودرو استفاده کرد. برنامههای این وزیر پیشنهادی، غیبت چندین ساله سیاستهای درست برای پایان دادن به انحراف مسیر بازار خودرو را جبران خواهد کرد.»
روزنامه جوان نیز در گزارشی با عنوان «پای وزیر صمت روی پوست موز خودرو!» مسائل کلان پیش روی وزارت صمت دولت چهاردهم و برنامههای ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت را بررسی کرده است. این گزارش بیان دارد: «وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم در حوزه صنعت، برای کسب رای اعتماد از مجلس در زمین صنعت خودرو بازی کرد و واردات خودروهای ارزانقیمت و ایجاد رقابت در بازار خودرو را بدون در نظر گرفتن میزان ارزبری واردات وعده داد.»
«توهم تورمی؟» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه شرق بود که کارنامه مالی مدیریت شهری ششم را بررسی کرده و بیان دارد: «گزارشهای مالی شهرداری تهران در فاصله سه سال از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا انتهای ۱۴۰۲ نشان میدهد که منابع محققشده رشدی حدود ۳۳۱ درصد داشته و در تخصیص بودجه عمرانی نیز رشد حدودا ۴۰۸ درصدی رخ داده است. با این حال، اما این رشد خیرهکننده منابع و بودجه عمرانی در ظاهر شهر محوس نیست.»
روزنامه اعتماد در گزارش اقتصادی خود تحت عنوان «دیپلماسی انرژی، محور مغفولمانده در هفت دهه گذشته» به بررسی چرایی عدم قرارگیری صنعت نفت در جایگاه ملی و واقعی خود پرداخته است. این روزنامه مدعی شد: «بدون شک داشتن استراتژی و نقشه راه امنیت انرژی دیپلماتیک ملی در سیاست خارجی کشور با بهکارگیری از توان و زیرساختهای ایجاد شده در ۴ دهه گذشته و همچنین بهکارگیری مولفههایی مانند توان فنی داخلی، منابع انسانی و نیروهای جوان توام با ابزار دیپلماسی انرژی در چهار دولت گذشته بهطور کل مغفول باقی مانده است.»
«در دولت میماند؟» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه هممیهن است. این گزارش به شنیدههایی اشاره میکند که گویای ابقای محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی در دولت جدید میشود. این گزارش نوشته است: «ابقای فرزین در حالی بوده که وی، فاصله معناداری به لحاظ نگرش اقتصادی به سیاستهای پولی و بانکی با تیم اقتصادی دولت چهاردهم دارد و در ۲۰ ماه گذشته عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی از اصلیترین منتقدان عملکرد این رئیس بانک مرکزی بوده است.»
روزنامه وطن امروز در گزارشی تحت عنوان «به کام دلالان» از بازار داغ فروش حواله خودروی طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گزارش داده و مدعی شده است که دو میلیون نفر برای ۱۲۰ هزار خودرو ثبتنام کرده و برخی از آنها به فروش حواله با قیمت ۴۵۰ میلیون تومان چشم دوختهاند.
روزنامه فرهیختگان در گزارش با عنوان «فشار حداکثری مالیات بر حقوقبگیران» به بررسی تبعات اجتماعی و اقتصادی کاهش سقف مالیاتی حقوقبگیران پرداخته و نوشته است: «عدالت اقتصادی حکم میکند، افرادی که در مجموع درآمد بیشتری از منابع مختلف دارند، مالیات بیشتری نیز باید پرداخت کنند. این تصمیمی است که اغلب کشورها از چندین دهه پیش تلاشهای زیادی برای رسیدن به آن انجام دادهاند، اما این وضعیت در ایران وارونه و برعکس است.»
روزنامه جامجم در گزارشی با عنوان «پاندمی بازگشت به چکهای برگشتی» مدعی شد، سهم ۱۵.۷ درصدی ارزش چکهای برگشتی از کل چکهای مبادله شده، بالاترین رکورد در ۵۱ ماه اخیر است.