۱۳/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۴:۰۱
انتقاد از عملکرد ضعیف دولت‌ها در زمینه مولدسازی‌ دارایی های دولت هدف مجلس افزایش سهم کشاورزی از اقتصاد ملی است ارسال پاسخ رسمی ایران به نامه ترامپ از طریق عمان خرازی: ایران نه تنها همه راه‌ها را نبسته بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم است پزشکیان: با جدیت پیگیر صدور به موقع مجوزهای مورد نیاز سرمایه‌گذاران هستیم پزشکیان: پیگیر تحقق شعار سال هستیم پاسخ به یک شبهه درباره دخالت رهبری در برنامه ریزی اقتصادی دیدار نوروزی وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور مسیر سرمایه گذاری مردمی توسط مجلس تسریع، تسهیل و تضمین شد پزشکیان: به دنبال راهی برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه هستیم توضیحات قالیباف درباره پرداخت کالابرگ الکترونیکی + جزییات عارف: شرایط کنونی کشور از نظر چالش‌های اقتصادی با دهه ۶۰ تفاوتی ندارد پزشکیان: استفاده از پنل‌های خورشیدی الزامی خواهد شد ورود مجلس به موضوع قاچاق سوخت جدی است تذکر به میدری برای مابه‌التفاوت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
۰۹:۳۲ ۱۴۰۳/۰۵/۳۰
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۳۰ مرداد ۱۴۰۳)؛

از یکسان‌سازی ارز تا رمزارز‌های پرونده‌ساز

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از یکسان‌سازی ارز تا رمزارز‌های پرونده‌ساز
کد خبر:۷۴۱

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی خود به موضوعات مختلفی همچون کاهش شکاف بین نرخ‌های رسمی و غیررسمی، چالش‌های خاک شور برای کشاورزی کشور، معرفی یک زن برای وزارت راه و شهرسازی، خودزنی بانک‌ها در لاتاری خودرو، برنامه‌های دو وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی و راه و همچنین پرونده‌های کلاهبرداری در حوزه رمزارز‌ها پرداخته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «ریل یکسان‌سازی ارز» به کاهش شکاف میان نرخ‌های رسمی و غیررسمی دلار اشاره کرده و نوشته است: «با افزایش نرخ حواله مرکز مبادله و تاسیس مرکز مبادله ارز توافقی، امکان حرکت به سمت یکسان‌سازی نرخ ارز فراهم شده است. کاهش تعداد کالا‌های مشمول دلار ۲۸۵۰۰ تومانی نیز یکی دیگر از اقدامات دولت برای کاهش این شکاف است. این تحولات می‌توانند به همگرایی نرخ‌های ارز، افزایش شفافیت در بازار و کاهش فساد کمک کنند.»

روزنامه شرق در گزارش اقتصادی خود تحت عنوان «چالش‌های خاک شور»، گزارشی از پیامد‌های افزایش دو برابری املاح آب‌های زیرزمینی در چند دهه گذشته و آسیب‌های آن به صنعت کشاورزی داده است.

«راه در دست زنان» عنوان گزارش روزنامه سازندگی بود که نوشته است: «در تاریخ ایران، وزارت راه و شهرسازی یکی از قدیمی‌ترین و مردانه‌ترین وزارتخانه‌ها به شمار می‌آید که همواره مردان در راس آن بوده‌اند. این در حالی بوده که برای نخستین بار در تاریخ ایران، زنی به نام فرزانه صادق‌مالواجرد برای تصدی این وزارتخانه به مجلس معرفی شده است. برنامه‌های پیشنهادی وی شامل تاکید بر توسعه درونی شهر‌ها و مخالفت با گسترش افقی شهر‌ها است. وی همچنین مخالف فروش تراکم و تغییر کاربری‌های غیرمجاز است و بر تضمین افزایش کیفیت زندگی در شهر‌ها تاکید دارد.»

«طبفه متوسط ایران سالانه ۱۱ درصد آب رفته است» عنوان گزارش روزنامه اعتماد بود که به بررسی پیامد‌های تحریم‌های دهه ۹۰ پرداخته و بیان دارد: «مطالعه‌ای که توسط محمدرضا فرزانگان و نادر حبیبی با عنوان «تاثیر تحریم‌های بین‌المللی بر اندازه طبقه متوسط در ایران» انجام شده، نشان می‌دهد که از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸، تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی تاثیر چشمگیری بر کاهش اندازه طبقه متوسط در ایران داشته‌اند. بر اساس نتایج این مطالعه اگر تحریم‌ها وجود نداشتند، طبقه متوسط ایران سالانه ۱۱ درصد رشد می‌کرد.»

روزنامه هم‌میهن در گزارشی با عنوان «تولید به شرط تسهیلات» مدعی شده است که تولیدکنندگان تلفن‌های همراه برای تولید، متقاضی منابع بانکی شده‌اند.

روزنامه وطن امروز در گزارشی با عنوان با عنوان «نفت وزیر می‌خواهد» نوشت: «با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر اهمیت اولویت اقتصاد در کشور و بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی برای وزارتخانه‌های اقتصادی به‌ویژه وزارت نفت، نمایندگان مجلس باید فراتر از برنامه‌های ارائه‌شده توسط وزرا نگاهی دقیق‌تر به توانایی‌ها و سابقه آنها داشته باشند. به‌ویژه در شرایط کنونی که کشور با چالش‌های اقتصادی و تحریمی مواجه است، انتخاب فردی با تجربه و توان مدیریتی بالا برای وزارت نفت اهمیت ویژه‌ای دارد.»

«چشم مستاجران و کشاورزان به بهارستان» عنوان گزارش روزنامه جام‌جم بود که صحبت‌های وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی و وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را بررسی کرده است.

روزنامه فرهیختگان در گزارشی با عنوان «خودزنی بانک‌ها در لاتاری خودرو» عنوان گزارش روزنامه فرهیختگان بود که نوشته است: «در ایران، رقابت برای ثبت‌نام در لاتاری‌های خودروسازان به یک پدیده رایج تبدیل شده است. در حال حاضر، تفاوت اصلی لاتاری اخیر با گذشته، ورود بانک‌ها به جنگ سپرده‌ای برای جذب منابع مالی است. بانک‌ها با ارائه تسهیلات خاص به مشتریان برای پیش‌ثبت‌نام خودرو، به جذب سپرده‌های وکالتی اقدام می‌کنند. این اقدامات علاوه بر تشدید صف‌های ثبت‌نام خودرو، منجر به رقابت مخرب میان بانک‌ها برای جذب ذخایر شده است.»

روزنامه جوان نیز در گزارشی با عنوان «تاخیر چندماهه دولت در اعلام نرخ شیر خام و گندم»، عامل اصلی تاخیر در نرخ خرید محصولات کشاورزی را سازمان برنامه و بودجه معرفی کرد و مدعی شد که وزیر جهاد کشاورزی باید قدرت چانه‌زنی در کابینه را داشته باشد.

روزنامه خراسان هم در گزارشی با عنوان «رمزارز‌های پرونده‌ساز» نوشت: «در سال‌های اخیر، بازار رمزارز‌ها در ایران با چالش‌های متعددی مواجه شده که یکی از آنها کلاهبرداری‌های گسترده مرتبط با توکن‌های غیرمجاز است. این توکن‌ها که به راحتی و بدون پشتوانه واقعی ایجاد می‌شوند، ابزار سودجویی برای کلاهبرداران شده‌اند. به دلیل خلا قانونی و ضعف اطلاع‌رسانی، بسیاری از افراد در دام این کلاهبرداری‌ها گرفتار شده‌اند.»

ارسال نظرات