از سپردههای وکالتی تا چالشهای وزارت کار
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامههای مهم کشور امروز در گزارشهای اقتصاد خود به موضوعات مختلفی اعم از سرنوشت سپردههای وکالتی برای ثبتنام خودرو، وضعیت روشن این روزهای بازار سرمایه، نرخ دلار در بازار آزاد، دلالان بازار مسکن، طریقه رفتار با هوش مصنوعی، پالشها و مشکلات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کارنامه و دستاوردهای وزارت راه و شهرسازی دولت سیزدهم پرداختهاند.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «مقصد سپردههای وکالتی» به بازارهایی که برای جذب پولهای پیشخرید خودرو پیشقدم شدند اشاره کرده و نوشته است: «با فرا رسیدن زمان پایان سپردههای وکالتی برای شرکت در قرعهکشی ایرانخودرو، حال بانکها سعی میکنند با ارائه طرحهای متنوع از خروج پول از حسابها جلوگیری کنند. به نظر میرسد که بخش قابل توجهی از این منابع، هنوز در بانکها باقی مانده است اما احتمال دارد که با جذاب شدن سایر بازارها، این سپردهها راه جدیدی در پیش بگیرند.»
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «نرخ دلار؛ کاذب یا واقعی؟»، قیمت اسکناس آمریکایی در بازار آزاد را با دادههای تورم بررسی کرده و بیان دارد: «بررسی دورهای نرخ دلار با مدلی با عنوان مدل ppp یا برابری قدرت خرید و با استفاده از سال پایه دهه ۷۰ شمسی انجام میشود که نرخ ارز را به صورت تورمی محاسبه میکند و واکنش روند این نرخ با نرخ دلار بازار آزاد بررسی میشود.»
«چرخه معیوب یارانه بنزین شکسته میشود؟» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه اعتماد بود که به اظهارات اخیر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور درباره بنزین اشاره کرده و نوشته است: «اظهارات جدید رئیس جمهور درباره یارانه بنزین، گمانهزنیها درباره برنامه دولت چهاردهم در حوزه سوخت را بیشتر کرده است. پزشکیان برای چندمین بار از پرداخت یارانه بنزین انتقاد کرده و این بار نیز گفت که هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بفروشیم.»
روزنامه هممیهن در گزارش اقتصادی خود با عنوان «اشتغال در منطقه بحران» مدعی شده است که با وجود برنامه کوچکسازی دولت تعداد کارمندان نسبت به سال ۱۳۷۷ نزدیک به یک میلیون نفر اضافه شد. در این گزارش آمده است: «نرخ بیکاری در آخرین فصل از حضور دولت سیزدهم حدود ۸ درصد اعلام شد؛ نرخی که از آن به عنوان رقمی تاریخی نام میبرند اما واقعیتهای پنهان شده پشت این نرخ میگوید که چرا نباید به این عدد دل خوش کرد و آن را نشانه بهبود وضعیت اقتصاد و معیشت دانست.»
«عروسی در تالار بورس» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه سازندگی بود. این گزارش بیان دارد: «سفر نخستوزیر قطر به تهران در نخستین رویداد دیپلماتیک دولت چهاردهم، اتفاقی بود که از سوی سهامداران مثبت و امیدوارکننده تلقی شد. اخبار منتشر شده از نشست دولت جدید با مقام معظم رهبری هم بسیار مثبت بود. ضمن اینکه برکناری یکی از اساتید دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه، این سیگنال را به جامعه میدهد که افراد تندرو در دولت جدید جایی ندارند. روی هم رفته این روزها تعداد خبرهای خوب از خبرهای بدپیشی گرفته و امید به دل سهامداران بازگشته است.»
روزنامه وطن امروز در گزارشی تحت عنوان «رشد ۵۷ درصدی ترانزیت» به دستاوردهای وزارت راه و شهرسازی دولت سیزدهم پرداخته و نوشته است: «در ۳ سال گذشته ۳۲۷ کیلومتر آزادراه، ۳ هزار و ۵۸۶ کیلومتر راه اصلی و بزرگراهی، بیش از ۷ هزار و ۴۲۵ کیلومتر راه روستایی و ۸۵۱ کیلومتر راهآهن به بهرهبرداری رسید.»
«نهضت ملی مسکن، زیر تیغ دلالان» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه جامجم بود. این روزنامه مدعی شده است که دلالان در حال خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن هستند و این مساله سبب شده ماجرایی که برای مسکن مهر رخ داد، دوباره تکرار شود.
«با هوش مصنوعی طبیعی رفتار کنید» عنوان گزارش روزنامه جوان بود که الزامات توجه به جایگاه هوش مصنوعی را بررسی کرده است. این گزارش بیان دارد: «هوش مصنوعی ماشینی است که به گونهای برنامهنویسی شده که مانند انسان فکر میکند و تمامی رفتارهای انسان را میتواند انجام دهد. هوش مصنوعی عمل تبدیل رایانههای دیجیتال به فعالیتهای ربات کار است. هرچه بیشتر میگذرد، هوش مصنوعی بیشتر در زندگی و ابعاد مختلف جامعه رخنه میکند و تاثیرات ملموس آن کاملا مشهود است.»
روزنامه فرهیختگان در گزارشی با عنوان «۶ ضربه کاری به تامین اجتماعی» بود که درباره مشکلات و چالشهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. در این گزارش نوشته شده است: «این وزارتخانه مسؤول تامین رفاه اجتماعی، بیمهها، بازنشستگی و حمایت از کارگران است. مشکلات اصلی شامل ناترازی صندوقهای بازنشستگی، چالشهای حقوق و دستمزد و ناکارآمدی در مدیریت یارانهها و شرکتهای زیرمجموعه است. از دیگر مشکلات، توقف پژوهشهای مهم و عدم شفافیت در دهکبندی خانوار است. همچنین قطع مستمری مددجویان بهزیستی، زیاندهی مراکز اقامتی تامین اجتماعی و تغییرات مدیریتی مکرر نیز مطرح شدهاند که بر عملکرد کلی وزارتخانه تاثیر منفی گذاشته است.»