14/بهمن/1403 | 00:14
۱۰:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۵ دی ۱۴۰۳)؛

از بی‌تدبیری خاموش تا گام جدید آزادسازی‌ها این‌بار در اینترنت

دکه اقتصاد همچون روزهای گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از بی‌تدبیری خاموش تا گام جدید آزادسازی‌ها این‌بار در اینترنت
کد خبر:۱۱۴۹۰

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از سیاست اعتباری ۲۵۰ همتی، رفع فیلترینگ، تغییر نرخ سوخت و کاهش میزان آن در نیروگاه ها، برنج‌های تقلبی و افزایش سفر‌های خارجی برای گرفتن ارز مسافرتی پرداخته‌اند. 

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش امروز خود تحت عنوان «بازگشت به عصر پول‌پاشی؟» آثار سیاست اعتباری ۲۵۰ همتی بر متغیر‌های اقتصادی را بررسی کرد. در گزارش آمده است: «اعلام تخصیص ۲۵۰ همت اعتبار بانکی به بنگاه‌های زودبازده و ارزآور، با هدف رفع موانع مالی تولید، پایان سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها تلقی می‌شود. تجربه نشان می‌دهد که این نوع سیاست‌ها نه فقط به بهبود تولید منجر نمی‌شوند، بلکه تورم را افزایش داده و بهره‌وری را کاهش می‌دهند. تمرکز بر تزریق منابع ارزان‌قیمت به بنگاه‌های ورشکسته، به جای تسهیل فضای کسب‌وکار و کنترل تورم، موجب تقویت رانت و کاهش کارآیی اقتصادی می‌شود. کارشناسان بر این باورند که بهبود تولید از مسیر افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و رفع موانع ساختاری در اقتصاد، کارآمدتر از رشد نقدینگی از طریق پول‌پاشی است.» 

روزنامه اعتماد با عنوان «چند نکته درباره رفع مرحله‌ای فیلترینگ» در بخش اقتصادی خود، در مورد نکات رفع فیلترینگ گزارش می‌دهد. این روزنامه بیان دارد: «شورای عالی فضای مجازی با حضور سران سه قوه، تصمیم به رفع محدودیت پلتفرم‌های واتساپ و گوگل‌پلی به‌ عنوان گام نخست کاهش فیلترینگ گرفت. این اقدام در راستای تحقق وعده انتخاباتی دولت چهاردهم برای دسترسی آزاد شهروندان به اینترنت انجام شد.» 

عنوان گزارش اقتصادی امروز روزنامه سازندگی هم با عنوان «دیوار فیلترینگ ترک برداشت» به بررسی حواشی رفع فیلتر (گوگل پلی) و (واتساپ) پرداخت. 

روزنامه جام‌جم هم در گزارش اقتصادی صفحه ۳ خود با عنوان «وعده روز‌های روشن» دلایل تغییر نرخ سوخت نیروگاه‌ها را بررسی می‌کند. این گزارش عنوان کرد: «بر اساس ابلاغیه وزارت نیرو، نرخ سوخت نیروگاه‌ها از ۷۵ تومان به ۱۸۰ تومان افزایش یافته و سقف نرخ فروش هر کیلووات ساعت برق در بازار برق نیز از ۱۰۶ تومان به ۱۶۲ تومان رسیده است. این تغییرات با هدف ایجاد تعادل در هزینه‌ها انجام شده و قرار است مابه‌التفاوت هزینه سوخت به نیروگاه‌ها بازگردانده شود تا از زیان آنها جلوگیری گردد.» 

«بی‌تدبیری خاموش» هم عنوان گزارش اقتصادی روزنامه وطن امروز بود که به روند کاهش تحویل سوخت به نیروگاه‌ها در دولت چهاردهم در مقایسه با دولت سیزدهم می‌پردازد. این روزنامه اشاره کرد: «در دو ماه گذشته، قطعی برق و افت فشار گاز، به‌ دلیل کمبود ذخایر سوخت، افزایش تقاضای برق و استفاده غیرمجاز در مزارع رمزارز، مشکلاتی بی‌سابقه ایجاد کرده است. نیروگاه‌های حرارتی که بر اساس مصرف گاز طبیعی طراحی شده‌اند، به دلیل کمبود گاز در فصول سرد، مجبور به استفاده از سوخت مایع مانند گازوئیل و مازوت شده‌اند.» 

روزنامه جوان هم در گزارش اقتصادی خود با عنوان «ماجرای برنج‌های آلوده» به موضوع واردات برنج‌های تقلبی می‌پردازد. در این گزارش آمده است: «ماجرای واردات ۶۰ هزار تن برنج هندی توسط شرکت جاهد، وابسته به وزارت جهاد کشاورزی، به تخلفی ۳۳ میلیون یورویی معادل ۱۵۰۰ میلیارد تومان منجر شد. در این پرونده، ۸۰ درصد برنج نامرغوب با برنج توافق‌شده مخلوط شده و ارزش واقعی محموله، ۲۷ میلیون یورو برآورد شده است. با ورود پلیس امنیت اقتصادی، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد این برنج‌ها تاییدیه‌های بهداشتی لازم را دارند و هنوز وجهی برای آن پرداخت نشده است.» 

«رانت ارز سفر رکورد شکست» عنوان گزارش اقتصادی صفحه ۱۶ روزنامه فرهیختگان بود که از ابعاد افزایش سفر‌های خارجی صرفا برای گرفتن ارز مسافرتی می‌گوید. این گزارش عنوان دارد: «گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد در نیمه نخست امسال تعداد گردشگران خروجی ایران دو برابر ورودی‌ها و ۱۲ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است. در سال ۱۴۰۲، حدود ۱۴ میلیون ایرانی به خارج سفر کرده‌اند که حدود ۷ میلیارد دلار هزینه ارزی داشته است. بهره‌مندی از رانت ارزی و اهدافی مانند حضور در کنسرت‌های خارجی از دلایل اصلی این افزایش چشمگیر محسوب می‌شود.»

ارسال نظرات