۲۹/تير/۱۴۰۴ | ۲۳:۱۰
پزشکیان: راهکارهای رفع چالش کم‌آبی باید ریشه‌ای و منطقه‌محور باشد اعضای هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس انتخاب شدند/ «موسی احمدی»رئیس ماند بررسی جزئیات گزارش عملکرد وزارت کشور در تجاوز رژیم صهیونیستی فعلا نیازی به اصلاح بودجه نمی‌بینیم/ سرمایه‌گذاری برای تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت تصویب شد طرح تشکیل ۲ وزارتخانه جدید «انرژی» و «آب و محیط‌زیست» در مجلس کلید خورد تاکنون هیچ بسته معیشتی ویژه برای کارگران واحدهای تولیدی جنگ‌زده در نظر گرفته نشده است واکنش ایران به مکانیسم ماشه و تجاوز نظامی قاطع و متناسب خواهد بود اعضای هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی انتخاب شدند/عسکری رئیس ماند انتقاد رئیس کمیسیون عمران مجلس از افزایش نرخ بلیت پروازهای اربعین دولت موظف به پیگیری دریافت خسارات و غرامت جنگ تحمیلی ۱۲ روزه می‌شود جزئیات لایحه بدهی‌های عمومی دولت در کمیسیون اقتصادی بررسی می‌شود تعیین اعضای هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس/ تاجگردون رئیس ماند تعیین اعضای هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس/علیزاده رئیس ماند ورود مجلس به افزایش قیمت خودرو تأکید قالیباف بر تسهیل تأمین کالای اساسی و حل مشکلات تولیدکنندگان
۱۰:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۴ دی ۱۴۰۳)؛

از انتقاد نمایندگان مجلس تا زوال صنعتی

دکه اقتصاد همچون روزهای گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از انتقاد نمایندگان مجلس تا زوال صنعتی
کد خبر:۱۱۳۷۹

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از سرنوشت فیلترینگ، تسلط بر شاهراه آبی دنیا، برنامه هفتم پیشرفت، نرخ منطقی ارز و زوال صنعتی پرداخته‌اند. 

عنوان گزارش اقتصادی امروز روزنامه شرق «روز سرنوشت فیلترینگ» بوده که به بررسی حواشی رفع فیلترینگ پرداخت. این روزنامه نوشته است: «بر اساس گزارش‌ها، جلسه شورای عالی فضای مجازی امروز (۴ دی) برگزار می‌شود تا درباره رفع فیلترینگ تصمیم‌گیری شود. این موضوع از وعده‌های اصلی مسعود پزشکیان در انتخابات بود. شنیده‌ها حاکی از آن است که دولت تلاش خواهد کرد تا مجوز رفع کامل فیلترینگ همه پلتفرم‌های مسدودشده را بگیرد.» 

«آبراهه بن‌گوریون؛ پایانی بر کانال سوئز؟» عنوان گزارش اقتصادی صفحه ۱۶ روزنامه فرهیختگان بود که به بررسی نقشه اسرائیل برای تسلط بر شاهراه آبی دنیا پرداخت. این گزارش عنوان دارد: «نبرد ژئوپلیتیک خاورمیانه میان ایران و اسرائیل نظم منطقه را تعیین می‌کند. رهبر معظم انقلاب طرح غرب برای وابسته‌سازی منطقه به رژیم صهیونیستی را افشا کرده و ضربه به آن را خدمت به منطقه و بشریت دانستند، زیرا پیروزی اسرائیل به تجزیه و تضعیف کشورهای منطقه منجر می‌شود.» 

روزنامه جام‌جم  هم در گزارش اقتصادی صفحه ۳ خود با عنوان «رکوردشکنی قیمت ارز در روز نشست مجلس و دولت» جزئیات جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی را بررسی می‌کند. این گزارش عنوان کرد: «کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور تیم اقتصادی دولت، چالش‌های افزایش نرخ ارز و راهکارهای آن را بررسی کرد. سید شمس‌الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی جهت‌گیری دولت در مدیریت بازار ارز را مثبت ارزیابی کرد و بر کاهش فاصله نرخ‌ها و حرکت به نظام ارزی مدیریت‌شده تاکید دارد. گزارش‌های مرتبط در جلسه علنی امروز ارائه می‌شود.» 

روزنامه خراسان هم در گزارش صفحه ۱۰ خود با عنوان «چراغ سبز کمیسیون اقتصادی به سیاست ارزی» به بررسی نرخ منظقی ارز اشاره داشته و بیان می‌کند: «جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد. وزیر اقتصاد دلایل عدم تثبیت نرخ ارز را تشریح کرد و رئیس کمیسیون از سیاست ارزی دولت حمایت کرد. با این حال همزمان نرخ دلار به‌رغم مداخله بانک مرکزی به ۷۸ هزار تومان افزایش یافته است.» 

روزنامه جوان هم  در گزارش اقتصادی خود با عنوان «گاف دلار همتی» نوشت: «وزیر اقتصاد، افزایش نرخ ارز را به عوامل سیاسی نسبت داده و عملکرد بانک مرکزی را موفق ارزیابی کرده است. با این‌ حال، در جلسه مجلس برای بررسی رکوردشکنی دلار، توضیحات قانع‌کننده‌ای ارائه نشد. واکنش عبدالناصر همتی به نوسانات ارزی باعث انتقاد نمایندگان شد.»

«انرژی برنامه هفتم افتاد!» هم عنوان گزارش اقتصادی روزنامه وطن امروز بود که به پیش‌بینی‌های برنامه هفتم پیشرفت برای رفع ناترازی‌ها اشاره می‌کند. این روزنامه نوشته است: «برنامه هفتم پیشرفت بر بهینه‌سازی انرژی، تقویت زیرساخت‌ها، جمع‌آوری گازهای مشعل و توسعه میادین نفت و گاز تاکید دارد. دولت باید ۶۰ درصد درآمد نفت و گاز را به این اهداف و توسعه مسکن اقشار کم‌درآمد اختصاص دهد تا اهداف بلندمدت کشور محقق شود.»   

روزنامه سازندگی در گزارش اقتصادی خود با عنوان «زوال صنعتی»، چرایی افول سهم صنعت در اقتصاد ایران را بررسی می‌کند. این گزارش بیان دارد: «گزارش اتاق ایران نشان می‌دهد که سهم صنعت در اقتصاد و اشتغال کاهش یافته و رشد اقتصادی ایران ناپایدار و وابسته به نوسانات نفتی است. مصرف بی‌رویه منابع طبیعی و مدیریت نادرست مالی، بحران‌های زیست‌محیطی و کاهش سرمایه‌گذاری را تشدید می‌کند.»