
شاخص بورس در دوراهی صعود یا سقوط

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بازار سرمایه بعد از یک روند مثبت و صعودی قابل قبول، یکی دو روزی بوده که دست به اصلاح و استراحت به نسبت عمیقی زده است. در این راستا دیروز شاخص کل بورس ۱.۷۶ درصد از ارتفاع خود کم کرد و ارتفاع ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد را از دست داد. شاخص هموزن نیز با افت ۰.۴۸ درصدی همراه شد. همچنین هزار و ۹۵۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد و ارزش معاملات نیز عدد ۱۲هزار و ۱۴۹ میلیارد تومان را به ثبت رساند.
امروز هم آغاز معاملات با روند منفی شاخص و نمادهای مختلف پیگیری شد و تا نیمه بازار هم شاخص کل بورس با افت ۴۲ هزار واحدی مواجه بود اما رفته رفته تقاضا در تالار شیشهای دست برتر را گرفت و با افزایش حجم خریدها، روند افت شاخص متوقف شد اما این پایان کار بازار امروز نبود و در نهایت فشار فروش افزون شد.
بر این اساس، در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص بورس افت ۴۲ هزار واحدی را تجربه کرد و تا ارتفاع ۲ میلیون و ۷۳۵ هزار واحد هم عقب نشست. شاخص کل هموزن ۳ هزار واحد افت کرد و در فرابورس هم شاخص کل این بازار کاهش حدود ۲۰۰ واحدی را به خود دید.
این در حالی است که در سومین روز پاپی منفی بازار سهام، از میان ۳۴۵ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۲۳ درصد معادل ۸۰ نماد مثبت و ۷۷ درصد معادل ۲۶۵ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۶۵ نماد فعال در این بازار، ۲۹ درصد معادل ۱۰۶ نماد معاملاتی مثبت و ۷۱ درصد معادل ۲۵۹ نماد منفی ثبت شدند.
همچنین در پایان معاملات امروز فقط ۷ درصد معادل ۲۳ نماد در بورس و ۱۵ درصد معادل ۵۶ نماد معاملاتی در فرابورس با صف خرید همراه بودند و در مقابل، ۳۳ درصد معادل ۱۱۵ نماد معاملاتی در بورس و ۳۸ درصد معادل ۱۳۹ نماد معاملاتی در فرابورس با صف فروش به استقبال معاملات فردا رفتند.
ارزش صفهای خرید هم در روز جاری، ۶۶۵ میلیارد تومان بود و در مقابل، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، ارزش صفهای فروش بود. ضمن این که هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان هم خروج پول حقیقی از بازار سهام رقم خورد و صندوقهای درآمد ثابت هم شاهد خروج ۷۲ میلیارد تومان نقدینگی بودند.
در بیرون تالار شیشهای نیز دلار بازار آزاد که در معاملات ظهر روز گذشته تا قیمت ۸۱ هزار و ۹۵۰ تومان پیشروی کرده بود، با انتشار خبرهایی مبنی بر تشکیل جلسه ارزی بانک مرکزی و تلاش برای سیاستهایی همچون ارزپاشی و آمادگی پتروشیمیها برای عرضه گسترده ارز، از این ارتفاع عقبنشینی و به زیر ۸۰ هزار تومان برگشت. کم شدن قیمت دلار قیمتها در بازار طلا و سکه را نیز تحت تاثیر قرار داد.
از سوی دیگر فراز و فرود قیمتی در بازارهای مختلف طی چند ماه گذشته نشان میدهد که با وجود رشدهای اخیر بازار سهام، این بازار، هم از تورم امسال و هم تورم سالهای گذشته کماکان عقب است؛ جایی که مطابق آمارها، شاخص کل بورس در این مدت کمتر از ۳۰ درصد بازدهی را به ثبت رسانده و در مقابل، ربعسکه و نیمسکه نسبت به ابتدای سال به ترتیب رشدهای ۲۷ و ۳۵ درصدی را تجربه کردهاند. دلار در بازار آزاد نیز با رشد ۳۳ درصدی همراه شده؛ سکه امامی ۴۵.۷ درصد و سکه رفاه در بورسکالا نیز ۴۶.۳ درصد بر ارتفاع خود افزوده است. طلای ۱۸عیار نیز با رشد ۵۹.۱ درصدی همراه بود.
در مقابل، بازار سرمایه که در هفتههای گذشته محدودههای مقاومتی کلیدی را پرقدرت سپری کرده، با نزدیک شدن به ارتفاع روانی ۳ میلیون واحد، این روزها تصمیم به اصلاح و استراحت گرفته است؛ با توجه به روند معاملات امروز، به نظر میرسد که شاخص بورس و کلیت بازار سرمایه حالا به دوراهی سقوط یا صعود رسیده و احتمالا معاملات فردا و پسفردا، جهت این مسیر را مشخص خواهد کرد.