
بررسی آثار جنگ تعرفهای ترامپ بر متغیرهای اقتصادی آمریکا

به گزارش اقتصاد معاصر به نقل از روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، چهلویکمین گزارش تحولات سیاستی بانکهای مرکزی کشورهای منتخب با عنوان جنگهای تعرفهای ایالات متحده منتشر شد.
تجربه دوره اول ریاست جمهوری ترامپ بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نشان داد که وی علاقه بسیاری به استفاده از تعرفه، به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر شرکای تجاری ایالات متحده و کسب امتیازات از طریق دستکاری نرخهای تعرفه دارد.
اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین، اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک و دستکاریهای موردی دیگر در تعرفههای اعمالی بر واردات از سایر کشورها، شاهدی قوی بر این مدعا است.
تهدید ترامپ به اعمال تعرفههای سنگین بر کالاهای وارداتی از کانادا، چند هفته پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال جاری و تهدید وی به استفاده از تعرفه علیه کشورهای عضو بریکس، نشان از عزم او برای به کارگیری مجدد این ابزار و استفاده از آن علیه کشورهای دیگر در دوره دوم ریاست جمهوریاش دارد که میتواند اثرات متعددی بر اقتصاد کشورهای شریک تجاری ایالات متحده و به تبع آن اقتصاد کل جهان داشته باشد.
اعمال تعرفههای جدید و بالا بردن تعرفههای فعلی، احتمالا تاثیرات قابل توجهی بر نرخ تورم و رشد اقتصادی ایالات متحده خواهد داشت و فدرال رزرو را مجبور به دخالت در این عرصه با استفاده از ابزارهای سیاست پولی، به ویژه در مواجهه با نرخ تورم خواهد کرد.
بنا بر همین تحلیل، این گزارش به بررسی سابقه ترامپ در استفاده از ابزار تعرفههای تجاری در تعاملات اقتصادی بینالمللی میپردازد و پیشبینیهای مطرح در زمینه استفاده مجدد از این ابزار در دوره فعلی را مرور میکند و نتیجه این مداخلات را بر اقتصاد جهان و اقتصاد و تورم آمریکا میسنجد.
همچنین تصویری کلی از واکنش احتمالی فدرال رزرو به این تحولات ترسیم میشود و دلالتهای آن برای تعاملات بین کاخ سفید و فدرال رزرو مورد بررسی و واکاوی قرار میگیرد.
متن کامل این گزارش این اینجا قابل مشاهده است.