قاچاق سوخت ریشهکن میشود اگر دولت مفاد قانون برنامه را اجرا کند
علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر در ارزیابی میزان اهتمام متولیان برای مقابله با قاچاق سوخت اظهار داشت: میزان قاچاق سوخت را رئیس جمهور ۲۰ میلیون لیتر اعلام کرده است. همچنین رئیس مجلس گفت که ۳۰ میلیون لیتر روزانه قاچاق سوخت داریم؛ این ارقام، نشاندهنده اهمیت این مساله بوده و حساسیتهای مطرحشده در مجلس باعث شد که برخی از مسؤولان برای پیگیری موضوع به تکاپو بیفتند.
وی افزود: در حال حاضر، شاهد کشفیات قابل توجهی در این زمینه هستیم. برای مثال اخیرا ۷۰ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف شده و اینگونه موارد بسیار زیاد است. البته راهکارهای لازم برای مقابله با این مشکل نیز وجود دارد. در قانون برنامه هفتم پیشرفت، مسیر مقابله با قاچاق سوخت به طور دقیق مشخص شده و دولت نیز برای اجرای آن، راهکارهای لازم را در اختیار دارد. به طور مشخص، در مواد ۴۵ و ۴۶ قانون برنامه هفتم، راهکارهایی برای جلوگیری از قاچاق سوخت ارائه شده است.
سلیمی تصریح کرد: به اعتقاد ما، اگر دولت همین مفاد قانونی را اجرا کند، مساله قاچاق سوخت به طور کامل برطرف خواهد شد و نیازی به افزایش قیمت سوخت در مرحله اول وجود ندارد؛ این موضوع مهم است که ابتدا باید جلوی قاچاق گرفته شود، کدام عقل سلیمی میپذیرد که دولت اجازه ورود قاچاقچیان را بدهد و بعد به دنبال افزایش قیمت باشد؟
وی یادآور شد: علاوه بر این، قانون مسیر را به طور شفاف مشخص کرده است، از جمله اینکه یارانه باید در انتهای زنجیره پرداخت شود؛ در جلسهای با وزیر نفت، این موضوع را مطرح کردم و اوی نیز قول داد که قانون را اجرا کند. در صورتی که مواد قانونی موجود در برنامه هفتم که اجرای آن الزامی است، به درستی اجرا شود، بسیاری از ناهماهنگیهای فعلی در حوزه سوخت و انرژی برطرف خواهد شد.