ایلان ماسک: علاقهای به خرید تیکتاک ندارم
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ ایلان ماسک اعلام کرده که پیشنهادی برای خرید تیکتاک ارائه نکرده است. ۸ فوریه این میلیاردر و مدیرعامل تسلا اعلام کرد که علاقهای به خرید تیکتاک، نرمافزار محبوب ویدیویی کوتاه متعلق به شرکت چینی بایتدنس که ایالات متحده به دلیل نگرانیهای امنیت ملی در تلاش برای ممنوع کردن آن بوده را ندارد.
ماسک این اظهارات را در مصاحبهای در اجلاس اقتصادی WELT در تاریخ ۲۸ ژانویه بیان کرده و ویدیوی این مصاحبه روز شنبه توسط گروه WELT، بخشی از شرکت رسانهای آلمانی Axel Springer SE، منتشر شد. ماسک که به صورت ویدیویی در این کنفرانس شرکت کرده بود، گفت: «من پیشنهادی برای خرید تیکتاک ارائه نکردهام.»
این اظهارات وی پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد اگر ماسک بخواهد، با خرید تیکتاک توسط وی موافق است. ترامپ همچنین گفته بود که دوست دارد ماسک یا لری الیسون، رئیس شرکت Oracle، این نرمافزار را خریداری کنند.
وی همچنین یک فرمان اجرایی امضا کرده که به موجب آن یک صندوق ثروت ملی تشکیل میشود که میتواند بخشی از سهام تیکتاک را خریداری کند.
ماسک در ادامه این مصاحبه تاکید کرد که هیچ برنامهای برای خرید تیکتاک ندارد و افزود: «من هیچ ایدهای ندارم که اگر تیکتاک را داشته باشم، با آن چه کنم.»
وی همچنین اشاره کرد که شخصا از این نرمافزار استفاده نمیکند و با فرمت آن آشنایی چندانی ندارد.
وی در بخشی دیگر از صحبتهایش گفت: «شاید فقط به الگوریتم آن نگاه کنم و تصمیم بگیرم که این الگوریتم چقدر مفید است و چه اقداماتی میتوان انجام داد تا آن را سازندهتر و برای بشریت مفیدتر کرد.»
ماسک همچنین خرید X (توییتر) را یک استثنا در حرفه خود دانست و گفت: «من معمولا شرکتها را از ابتدا میسازم.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اخیرا یک فرمان اجرایی امضا کرده است که ممنوعیت تیکتاک را که قرار بود در ۱۹ ژانویه اجرایی شود، به تعویق میاندازد. بر اساس این فرمان بایتدنس تا آن تاریخ فرصت داشت تا داراییهای آمریکایی تیکتاک را بفروشد یا با ممنوعیت مواجه شود.
قانونگذاران آمریکایی نگراناند که این نرمافزار تهدیدی برای امنیت ملی باشد، زیرا دولت چین میتواند بایتدنس را مجبور به اشتراکگذاری اطلاعات کاربران آمریکایی کند. با این حال، تیکتاک بارها این ادعا را رد کرده و گفته که هرگز اطلاعات کاربران آمریکایی را به چین منتقل نکرده است.
از طرفی ترامپ اعلام کرده که با افراد مختلف درباره خرید تیکتاک گفتوگو کرده و احتمالا در همین ماه تصمیمی درباره آینده آن گرفته خواهد شد. این نرمافزار حدود ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی دارد. با این حال پیشتر، بایتدنس هرگونه برنامهای برای فروش تیکتاک را رد کرده بود.
این اقدامات ترامپ تغییری در موضع وی نسبت به دوران اول ریاست جمهوریاش محسوب میشود. در آن زمان وی تلاش کرد تا تیکتاک را ممنوع کند اما موفق نشد. دولت ترامپ مدعی بود که این شرکت اطلاعات شخصی آمریکاییها را در اختیار دولت چین قرار میدهد.
با این حال اخیرا، ترامپ اعلام کرد که احساس خوبی نسبت به تیکتاک دارد و اعتقاد دارد که این نرمافزار به وی کمک کرده تا رای جوانان را در انتخابات ۲۰۲۴ به دست آورد.