۳۰/فروردين/۱۴۰۴ | ۰۴:۴۵
واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ امروز+ کد دستوری استعلام کالابرگ و دهک بندی وقفه ۲ ساله صدور پرونده های جدید مالیاتی برای خانه‌های خالی وصول ۴۶۲ میلیارد تومان مالیات از خانه‌های لوکس طی۳سال+جدول توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با منابع صندوق توسعه ملی آیا خرید ۱۱ قلم کالای اساسی برای شارژ کالابرگ قابل رصد است؟ آخرین اخبار از ساماندهی کارکنان دولت+ زمان تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی مزایده سیم‌کارتهای توقیفی آغاز شد «طیب‌نیا»؛ گزینه‌ اصلی دولت برای وزارت اقتصاد وزارت اقتصاد: یک ریال وجه نقد رسوبی در حساب دستگاهها نیست منشأ تناقض آمار رشد در مناظره نیلی و خاندوزی قانون مالیات برخانه‌های خالی در تنگنای نقص اطلاعات ادامه طرح کالابرگ در ۱۴۰۴ مشروط شد واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴+ نحوه استعلام و اعتراض تعیین تکلیف مالیات ارزش افزوده قراردادهای تامین اجتماعی واریز کالابرگ الکترونیکی + جزییات شارژ یارانه کودکان+ مشمولان میزان افزایش حقوق کارمندان در ۱۴۰۴+ حق عائله مندی و حق اولاد+ مبلغ
۱۵:۲۰ ۱۴۰۳/۱۲/۰۵

تورم کالاهای وارداتی ۵۳ درصد اعلام شد

طبق اعلام مرکز آمار، در فصل پاییز امسال شاخص قیمت کل کالاهای وارداتی مبتنی بر داده‌های ریالی ۸۲۷.۲ است که نسبت به فصل قبل ۱۵.۱ درصد، نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۴.۸ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۵۳.۸ درصد افزایش داشته است.
تورم کالاهای وارداتی ۵۳ درصد اعلام شد
کد خبر:۱۶۲۸۶

به گزارش اقتصاد معاصر؛  قیمت کالاهای وارداتی یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آن­ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالاهای وارداتی از کلیه کدهای تعرفه وارداتی کشور سال ۱۴۰۰ (سال پایه) استفاده شده است.

اطلاعات مورد استفاده در این طرح از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) است. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای ۲۰ گروه‌ اصلی طبقه‌بندی HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می­‌شود.

ذکر این نکته ضروری است که برای محاسبه شاخص ­فصل پاییز ۱۴۰۳ از داده­ های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است. لذا نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آن­ها بایستی با ملاحظه انجام شود.

گفتنی است؛ پس از استخراج و ارائه­ داده­ های قطعی سال ۱۴۰۳ توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص واردات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجدداً به صورت قطعی منتشر خواهد شد.

شاخص قیمت کل ریالی

در فصل پاییز ۱۴۰۳، شاخص قیمت کل کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های ریالی ۸۲۷.۲ است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱۵.۱ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۶۴.۸ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۵۳.۸ درصد افزایش داشته است.

شاخص قیمت کل دلاری

در فصل پاییز ۱۴۰۳، شاخص قیمت کل کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های دلاری برابر با ۱۴۰.۴ است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۴.۶ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۵ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۸.۲ درصد افزایش داشته است.

افزایش تورم فصلی ریالی

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده ­های ریالی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱۵.۱ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱۴.۳ درصد)، ۰.۸  واحد درصد افزایش داشته است.

در این فصل بیشترین تورم فصلی با ۲۱.۸ درصد مربوط به گروه "آلات و دستگاه­ های اپتیک، عکاسی و... و. " و کمترین تورم فصلی با ۰.۱ درصد مربوط به گروه "محصولات معدنی" است. گروه "محصولات صنایع غذایی و ..." نیز با تورم ۲.۳- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

افزایش تورم فصلی دلاری

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) برابر با ۴.۶ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴.۵ درصد)، ۰.۱ واحد درصد افزایش داشته است.

افزایش تورم نقطه به نقطه ریالی

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۶۴.۸ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۵۸.۵ درصد)، ۶.۳ واحد درصد افزایش داشته است.

در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۱۰۸.۳ درصد مربوط به گروه " آلات و دستگاه­ های اپتیک، عکاسی و... و. " و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۲.۳ درصد مربوط به گروه "چوب و اشیاء چوبی و ... " است. گروه "محصولات نباتی" نیز با تورم ۹.۲- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

افزایش تورم نقطه به نقطه دلاری

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های دلاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برابر با ۱۵ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۹.۸ درصد)، ۵.۲ واحد درصد افزایش داشته است.

افزایش تورم سالانه ریالی

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۵۳.۸ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴۸.۶ درصد) ۵.۲ واحد درصد افزایش داشته است.

در این فصل بیشترین تورم سالانه با ۱۰۶.۲ درصد مربوط به گروه " آلات و دستگاه­ های اپتیک، عکاسی و... و. " و کمترین تورم سالانه با ۱.۰ درصد مربوط به گروه " پوست خام و چرم و ..." است. گروه "چربی ­ها و روغن ­های حیوانی یا نباتی و ..." نیز با تورم ۱۶.۱- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

افزایش تورم سالانه دلاری

در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل برابر با ۸.۲ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۵.۹ درصد)، ۲.۳ واحد درصد افزایش داشته است.

ارسال نظرات