۱۱:۰۴ ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر تأکید کرد؛

لزوم حمایت دولت از کشاورزی هوشمند برای افزایش بهره‌وری و صادرات

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران هشدار داد که نرخ‌گذاری ناعادلانه ارز، صادرات پسته و زعفران را به مرز قاچاق کشانده و نبود برنامه‌ریزی بلندمدت و هوشمندسازی، آینده کشاورزی کشور را تهدید می‌کند.
لزوم حمایت دولت از کشاورزی هوشمند برای افزایش بهره‌وری و صادرات
کد خبر:۱۸۱۰۴

محمدعلی رضایی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی در صادرات محصولات کشاورزی کشور، مساله بازگشت ارز و رفع تعهدات ارزی است. 

وی توضیح داد: در حال حاضر، عمده محصولات کشاورزی صادراتی مانند پسته، کشمش و زعفران هیچ‌گونه یارانه‌ای از دولت دریافت نمی‌کنند اما سامانه جدید ارزی، صادرکنندگان را ملزم به فروش ارز حاصل از صادرات با نرخی حدود ۶۰ هزار تومان کرده است، در حالی که نرخ روز ارز در بازار بیش از ۹۰ هزار تومان است. 

وی تاکید کرد: با توجه به عدم ارائه یارانه از سوی دولت برای ارزان‌سازی این محصولات، بازگشت ارز به کشور ضروری است و ما نیز با این موضوع موافقیم اما پیشنهاد ما به بانک مرکزی و دولتمردان این بوده که سیاستی اتخاذ شود که هم زنجیره ارزش کشاورزی و صادرات حفظ گردد و هم ارز به قیمتی عادلانه که به نفع کشاورز و صادرکننده باشد، به کشور بازگردد. 

وی هشدار داد: نرخ‌گذاری نامناسب ارز در سامانه بازار ارز تجاری، زمینه‌ساز بروز مشکلاتی چون قاچاق مواد اولیه و محصولات صادراتی نظیر زعفران شده که به ضرر منافع ملی است. باید سازوکاری ایجاد شود که یا در مقابل صادرات، واردات انجام گیرد یا ارز صادراتی در بازار عرضه و تقاضا به نرخ روز به خریداران نیازمند فروخته شود تا از این مشکلات جلوگیری شود. 

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران همچنین از نبود برنامه‌ریزی بلندمدت در بخش کشاورزی کشور انتقاد کرد و گفت: یکی از چالش‌های اصلی در سال ۱۴۰۱ تا به امروز، فقدان برنامه‌های جامع و عدم دسترسی به هوشمندسازی کشاورزی بود. بیش از ۴۰ سال است که ادوات کشاورزی به‌روز در کشور وارد نشده و این موضوع آینده کشاورزی را تهدید می‌کند. هرچند هوشمندسازی کشاورزی با تلاش کمیسیون کشاورزی آغاز شده اما نیازمند حمایت و تقویت بیشتری از سوی وزارت جهاد کشاورزی است. 

وی برنامه‌ریزی برای کشت، تولید و صادرات را مهم‌ترین نیاز بخش کشاورزی دانست و تاکید کرد: صادرات، ارزآوری و اشتغال‌زایی را به دنبال دارد که بزرگ‌ترین خدمت به کشور محسوب می‌شود. 

رضایی همچنین بر ضرورت هوشمندسازی مدیریت آب در کشاورزی به‌ عنوان راهکاری برای حل مشکلات این حوزه تاکید کرد.

ارسال نظرات