۱۲:۰۲ ۱۴۰۴/۰۴/۱۶
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر عنوان شد

ابزارهای پایدارسازی بنگاه‌ اقتصادی؛ ساختار انبارداری گمرکات اصلاح شود

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران خواستار تعویق در پرداخت مالیات و بیمه، اصلاح ساختار انبارداری گمرک و حمایت عملی از جریان تولید در شرایط ناپایدار فعلی شد و گفت: در چنین شرایطی باید همه تلاش‌ها معطوف به آن باشد که از خروج نقدینگی از بنگاه‌ها جلوگیری شود و تمرکز صرفا بر تولید و هزینه‌های عملیاتی مانند خرید مواد اولیه و پرداخت دستمزد باشد.
ابزارهای پایدارسازی بنگاه‌ اقتصادی؛ ساختار انبارداری گمرکات اصلاح شود
کد خبر:۲۷۷۰۴

فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر با اشاره به وضعیت فعلی اقتصادی کشور، بر ضرورت بازنگری در سیاست‌گذاری‌ها برای کاهش ریسک فعالیت بنگاه‌های اقتصادی تاکید کرد.

وی  با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور در حال حاضر تثبیت‌شده نیست و آینده نیز با ابهاماتی همراه است، گفت: در چنین شرایطی باید همه تلاش‌ها معطوف به آن باشد که از خروج نقدینگی از بنگاه‌ها جلوگیری شود و تمرکز صرفا بر تولید و هزینه‌های عملیاتی مانند خرید مواد اولیه و پرداخت دستمزد باقی بماند.

شکرخدایی با اشاره به فشارهای مالیاتی و بیمه‌ای بر واحدهای تولیدی و خدماتی پیشنهاد داد: ضرورت دارد این پرداخت‌ها با تاخیر و در بازه‌های زمانی بلندتر انجام شود تا از فشارهای مضاعف بر شرکت‌ها کاسته شود؛ تعویق در دریافت‌هایی مانند بیمه و مالیات بر ارزش افزوده، می‌تواند به بقای بسیاری از کسب‌وکارها کمک کند.

به گفته رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران سرمایه در گردش واحدهای تولیدی باید توسط بانک‌ها به‌ صورت پیوسته و بدون الزام به بازپرداخت اصل پول تمدید شود تا شرکت‌ها بتوانند بدون اختلال در روند فعالیت خود به تولید ادامه دهند.

وی یکی از راهکارهای مهم برای کاهش ریسک در شرایط فعلی را تجدید نظر در ساختار انبارداری گمرکات دانست و افزود: تبدیل انبارهای متمرکز گمرک به انبارهای کوچک نزد تولیدکنندگان، می‌تواند از یک‌سو ریسک تمرکز کالاها در یک نقطه را کاهش دهد و از سوی دیگر، موجب تسریع در فرآیند تولید شود. این اقدام همچنین به کاهش رسوب کالا در گمرکات و افزایش بهره‌وری در زنجیره تامین کمک می‌کند.

شکرخدایی همچنین با تاکید بر لزوم تسریع در ترخیص کشتی‌های حامل کالاهای اساسی و توزیع سریع‌تر آن‌ها در کشور اظهار کرد: باید از همه ظرفیت‌های موجود برای جلوگیری از توقف فعالیت بنگاه‌های اقتصادی استفاده کرد، چراکه هم واحدهای تولیدی و هم خدماتی در معرض چالش‌های جدی قرار گرفته‌اند.

به گفته شکرخدایی، سیاست‌گذاران باید با درایت بیشتری عمل کرده و تمرکز خود را بر پایداری فعالیت اقتصادی کشور بگذارند.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران با اشاره به چالش‌های زیرساختی کشور در حوزه انرژی، آب و برق تصریح کرد: مشکلاتی نظیر کمبود گاز و برق یا ناترازی در تامین انرژی ریشه در گذشته دارند و ارتباطی با مسائل امنیتی یا جنگ ندارند. این مسائل باید طبق برنامه‌های توسعه‌ای مانند برنامه هفتم، به‌ صورت اساسی حل شوند.

شکرخدایی اظهار داشت: سیاست‌گذاری‌های کشور باید به‌ گونه‌ای تنظیم شود که اقتصاد در محور اصلی قرار گیرد و سایر حوزه‌ها در خدمت پویایی و رشد اقتصادی باشند.

وی افزود: بازگشت به این رویکرد، می‌تواند محرکی قوی برای توسعه پایدار کشور باشد.