
تعرفههای تلافیجویانه چین؛ تهدید کشاورزی آمریکا و فرصتی برای برزیل

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از المیادین؛ تعرفههای تلافیجویانه چین که روز جمعه اعلام شد، انتظار میرود روند تغییر جهت این کشور به سمت تامینکنندگان کشاورزی جایگزین، مانند برزیل را تسریع کند؛ روندی که از زمان جنگ تجاری در دوره اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ با پکن آغاز شده بود.
پکن اقدامات متقابل گستردهای را اعلام کرد، از جمله اعمال تعرفه اضافی ۳۴ درصدی بر تمامی کالاهای آمریکایی، علاوه بر تعرفههای ۱۰ تا ۱۵ درصدی که در ماه مارس بر حدود ۲۱ میلیارد دلار از محصولات کشاورزی ایالات متحده وضع شده بود.
جک اسکویل، معاون گروه Price Futures در شیکاگو اظهار داشت: «این برای صادرات ایالات متحده هزینه سنگینی به دنبال خواهد داشت.»
وی افزود: «ما همه را خشمگین کردهایم. مشکل اینجاست که وقتی با تعرفهها بر همه کشورها فشار میآوریم، دیگر به کجا میتوانیم بازگردیم؟»
سویای ایالات متحده بلافاصله تحت تاثیر قرار گرفت؛ به طوری که قرارداد فعالترین نوع آن در بورس کالای شیکاگو با کاهش ۳.۴ درصدی به ۹.۷۷ دلار به ازای هر بشکه رسید که پایینترین سطح در نمودار سال ۲۰۲۵ را ثبت کرد.
یک تاجر مستقر در سنگاپور درباره تاثیر این تعرفهها گفت: «این عملا به معنای توقف کامل واردات کشاورزی از ایالات متحده است. ما مطمئن نیستیم که آیا با تعرفه ۳۴ درصدی، هیچ یک از این واردات همچنان مقرون به صرفه خواهد بود یا نه.»
یک تاجر اروپایی نیز نگرانی مشابهی را مطرح کرد و به احتمال اقدامات تلافیجویانه اتحادیه اروپا اشاره داشت.
وی گفت: «همه چیز به سویا وابسته است. نگرانی اصلی این است که اگر تا پیش از برداشت محصول جدید سویا در ایالات متحده توافقی حاصل نشود، این وضعیت تداوم خواهد یافت.»
همچنین وی در پایان افزود: «به طور کلی، این جنگ تجاری برای محصولات کشاورزی ایالات متحده زیانبار و برای محصولات کشاورزی از منابع دیگر سودمند است.»
تعرفههای اعمالشده در ماه مارس پیشتر تغییر جهت چین به سمت برزیل را شتاب بخشیده بود و اکنون پیشبینی میشود که صادرات سویا از برزیل به چین در سهماهه دوم سال ۲۰۲۵ به رکوردی بیسابقه دست یابد.