۰۵/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۵:۴۶
بانک مرکزی: واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است عرضه ۶۰ میلیون یورویی اوراق مرابحه در مرکز مبادله ایران هدایت اعتبار نیازمند استراتژی توسعه صنعتی و همکاری بین نهادی است هدایت اعتبار بدون اصلاح نظام بانکی و رفع رانت‌های تسهیلاتی ناکام می‌ماند هدایت اعتبار نیازمند استراتژی توسعه و ظرفیت‌سازی دولت است ناترازی‌های مزمن اقتصاد ایران را در تله‌ نقدینگی سرگردان گرفتار کرده است سقف تعهدات بیمه حوادث طبیعی ساختمان اعلام شد صدور کیفرخواست برای ۱۵۷ مدیر متخلف حوزه پولی و بانکی در سال ۱۴۰۳ بانک مرکزی برنامه اصلاحی ۹ بانک برای افزایش نسبت کفایت سرمایه را ابلاغ کرد معامله ۴۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری تامین ارز ۱,۷ میلیارد دلاری برای واردات صنایع ۱,۶ میلیارد دلار در بازار ارز تجاری معامله شد برداشت غلط از جدول تراز پرداخت‌ها/ تحلیل درست نیازمند نگاه جامع به همه جوانب است گزارش بانک مرکزی از ارائه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری شاغلان مجازی امسال بیمه می شوند؟
۱۹:۵۹ ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
مدیرکل بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی بیان کرد

نرخ ارز عامل اصلی تورم است

مدیرکل بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر نقش محوری نرخ ارز در شکل‌گیری تورم تصریح کرد: برخلاف باور رایج، نقدینگی اثر معناداری بر تورم نداشته و سیاست‌گذاری پولی باید با تمرکز بر واقعیات اقتصادی و اصلاح ساختار‌های بانکی دنبال شود.
نرخ ارز عامل اصلی تورم است
کد خبر:۲۰۳۵۴

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ محمد اخباری، مدیرکل اداره بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی در نشست «چالش‌های نظری در نظام پولی ایران» به تحلیل وضعیت سیاست‌گذاری پولی و عوامل موثر بر تورم در اقتصاد ایران پرداخت. 

وی اظهار کرد: بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد نرخ ارز بیشترین همبستگی را با تورم دارد و برخلاف تصور رایج، نقدینگی تاثیر معناداری بر تورم نداشته است. 

اخباری با اشاره به مدل‌های اقتصادی مورد استفاده گفت: بر اساس مدل‌های بررسی‌شده، شوک‌های ارزی بیشترین تاثیر را در توضیح تورم دارند. همبستگی بین نرخ ارز و تورم وجود دارد اما این نرخ ارز است که به‌ عنوان عامل اصلی تورم عمل می‌کند، نه نقدینگی! بانک مرکزی نیز این موضوع را تایید کرده و واقعیات اقتصادی نشان می‌دهد که سیاست‌گذاری پولی باید بر این اساس تنظیم شود. 

وی با تاکید بر نقش کانال نرخ بهره در سیاست‌گذاری پولی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین موضوعات در اثربخشی سیاست‌های بانک مرکزی، مدیریت ریسک بانک‌ها و کفایت سرمایه آنها است. این عوامل تعیین‌کننده تاثیر سیاست‌گذاری پولی بر بخش واقعی اقتصاد هستند. کسری‌های موجود در سیستم بانکی و ناکارآمدی‌ها مانع اجرای موثر سیاست‌های پولی می‌شوند. تا زمانی که این کسری‌ها و ناکارآمدی‌ها برطرف نشود، حتی با انتخاب هر سقف اعتباری، مشکلات پابرجا خواهد ماند. 

مدیرکل بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به ضرورت ایجاد بازار مناسب برای سیاست‌گذاری پولی گفت: تمرکز اصلی باید بر مدیریت تقاضا و رفع کسری‌های ساختاری باشد. بدون اصلاح این مسائل، چارچوب سیاست‌گذاری پولی نمی‌تواند به‌ درستی اجرا شود.

ارسال نظرات