
افت ارزش طلا با زمزمه مذاکرات واشنگتن و پکن

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از رویترز؛ قیمت طلا روز جمعه با افت دو درصدی روبهرو شد و در آستانه ثبت کاهش هفتگی قرار گرفت. این افت در پی رشد ارزش دلار و انتشار گزارشهایی درباره کاهش تنشهای تجاری میان آمریکا و چین رخ داد؛ گزارشی که نشان میدهد چین قصد دارد برخی کالاهای آمریکایی را از پرداخت تعرفههای سنگین معاف کند.
بهای هر اونس طلای نقدی تا ساعت ۱:۳۹ بامداد به وقت شرقی (۱۷:۳۹ به وقت گرینویچ) با ۱.۷ درصد کاهش به ۳،۲۹۲.۹۹ دلار رسید و در مقطعی از معاملات روز، افتی ۲ درصدی را تجربه کرد. به این ترتیب طلا در این هفته ۱.۲ درصد ارزانتر شده است.
قیمت قراردادهای آتی طلای آمریکا نیز با ۱.۵ درصد افت، به ۳٬۲۹۸.۴۰ دلار رسید. در همین راستا دنیل غالی، استراتژیست کالایی در موسسه TD Securities گفت: «کاهش تنشهای تجاری اثر منفی بر قیمت طلا گذاشته است اما هنوز شاهد فروشهای سنگین و گسترده نیستیم.»
وی ادامه داد: «با توجه به خریدهایی که سرمایهگذاران طی افتهای اخیر انجام دادهاند، انتظار داریم طلا بار دیگر روند صعودی خود را از سر بگیرد.»
در همین راستا، گزارش شده که دولت چین قصد دارد تا برخی از کالاهای وارداتی از آمریکا را از تعرفههای ۱۲۵ درصدی معاف کند و از شرکتها خواسته تا فهرست کالاهای مشمول را ارائه دهند. از سوی دیگر، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز این هفته از کاهش احتمالی تنشها خبر داد و اعلام کرد که مذاکرات مستقیمی میان دو کشور در جریان است. در همین حال، ارزش دلار آمریکا افزایش یافته و در مسیر ثبت نخستین رشد هفتگی خود از ماه مارس تاکنون قرار دارد؛ عاملی که موجب شده خرید طلا برای سرمایهگذاران خارجی گرانتر شود.
طلا که همواره به عنوان پشتوانهای در برابر تنشهای سیاسی و اقتصادی شناخته میشود، اخیرا رکورد تاریخی ۳،۵۰۰.۰۵ دلار را به ثبت رسانده و از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۵ درصد رشد کرده است؛ رشدی که بیشتر تحت تاثیر تنشهای تجاری آمریکا و چین و همچنین افزایش تقاضای بانکهای مرکزی بوده است.
فؤاد رزقزاده، تحلیلگر بازار در شرکتهای City Index و FOREX.com، در این زمینه گفت: «نگرانیها نسبت به جنگ تجاری یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت طلا در ماههای گذشته بود. با این حال، تا دستیابی به پیشرفتهای واقعی در مذاکرات، نمیتوان انتظار داشت که این نگرانیها به طور کامل برطرف شود.»
در بازار دیگر فلزات گرانبها نیز، بهای نقره نقدی با ۱.۶ درصد کاهش به ۳۳.۰۳ دلار در هر اونس رسید. با این وجود برای سومین هفته پیاپی، رشد هفتگی خود را حفظ کرده است. همچنین، پلاتین با ۰.۵ درصد افت به ۹۶۵.۵۳ دلار و پالادیوم با ۱.۸ درصد کاهش به ۹۳۶.۸۹ دلار در هر اونس معامله شدند.