۲۰:۵۳ ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان خبر داد:

تیلاپیا؛ راهکاری حیاتی برای تامین پروتئین در شرایط کمبود منابع آبی

با توجه به کمبود منابع آب شیرین، آبزی پروری در آب‌های شور و لب شور با تولید گونه هایی، چون تیلاپیا در شرایط حاضر، می‌تواند چاره‌ای برای تامین پروتئین‌های مصرفی مردم باشد.
تیلاپیا؛ راهکاری حیاتی برای تامین پروتئین در شرایط کمبود منابع آبی
کد خبر:۲۳۴۹۲

به گزارش اقتصاد معاصر؛ مهدی شکوری معاون توسعه آبزی پروری، سید قباد مکرمی مدیرکل سابق دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران و علی اکبر خدایی دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان در مجله خبری تحلیلی هشت صبح رادیو اقتصاد ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ به بررسی کمیت و کیفیت ماهی تیلاپیا پرداختند.

دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان درباره مصرف تیلاپیا برای افزایش سرانه مصرف آبزیان و مخاطرات پیش رو گفت: بعد از ماهی کپور، تیلاپیا دومین ماهی پرمصرف جهان محسوب می‌شود و پرورش آن در ۱۳۴ کشور دنیا، رونق دارد.

علی اکبر خدایی افزود: استدلال‌های غیر منطقی درباره مهاجم و ناچیز بودن میزان پروتئین این ماهی بسیار نادرست است و با توجه محدود بودن منابع آبی، ضرورت دارد از اخبار منفی و نادرست پرهیز کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه دام و طیور به حداکثر افزایش تولید رسیده‌ایم و برای تامین پروتئین مصرفی مردم، چاره‌ای جز حرکت به سمت تولید آبزیان نداریم و با توجه به کمبود منابع آب شیرین، آبزی پروری در آب‌های شور و لب شور در شرایط حاضر می‌تواند چاره‌ای برای تامین پروتئین‌های مصرفی مردم باشد.

خدایی با اشاره به سرشماری سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳ گفت: مطابق سرشماری انجام شده، رشدتولید آبزیان حدود ۲۵ درصد افزایش داشته است و در استان تهران نیز حدود ۸۰ درصد افزایش اشتغال را شاهد بودیم، در حالی که در بخش دام به دلیل نداشتن علوفه حدود ۲۵ درصد کاهش اشتغال وجود داشت، در حوزه طیور نیز از کاهش ۲.۵ درصدی اشتغال برخوردار بودیم.

وی مرغ را رقیب آبزیان برشمرد و گفت: در حالی که این پروتئین بسیاری از حمایت‌های یارانه‌ای دولت را دریافت می‌کند، برای مردم ارزان تمام می‌شود در صورتی که اگر این یارانه به حوزه آبزیان نیز تعلق گیرد باعث رونق این صنعت خواهد شد.

خدایی ادامه داد:در حال حاضر تنها در حوزه کنجاله سویا یارانه ناچیزی به آبزی پروری تعلق می‌گیرد، اما آبزیان به انواع دیگری از مکمل‌ها نیز نیاز دارند.

وی با اشاره به تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تنی آبزیان گفت: از این مقدار تولید سالیانه حدود ۲۰۰ هزار تن آن صادر می‌شود، در حالی که در هیچ یک از بخش‌های کشاورزی بازگشت ارزی این چنینی وجود ندارد.

خدایی با اعلام آنکه در حال حاضر صادرت آبزیان به ۶۲ کشور دنیا وجود دارد افزود: این امر نشان می‌دهد که تولید آبزیان در ایران در شرایط کیفی بسیار خوبی در حال انجام است.

وی ادامه داد: آشنایی مردم با توانمندی‌های آبزی پروری در کشور و تهیه برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، خواهد توانست کمک بسیار خوبی برای افزایش مصرف داخلی آبزیان نیز داشته باشد و بدین ترتیب با رونق بازار‌های داخلی، زمینه‌های افزایش تولید فراهم خواهد شد.

وی تاکید کرد: اگر حمایت‌های بیشتری در زمینه تسهیل سرمایه‌گذاری و اجرای قوانین وضع شده در کشور از سوی دولت انجام شود، صنعت تیلاپیا نیز با سرعت پیش خواهد رفت.

برچسب‌ها:
آبزیان شیلات
ارسال نظرات