۱۱:۴۱ ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر مطرح شد

سامانه جامع تجارت به لاتاری ثبت سفارش تبدیل شده است

نایب رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تخصیص ارز برای کالاهای اساسی مانند ذرت تا هشت ماه هم طول می‌کشد، گفت: مشکلات نرم‌افزاری و قطعی‌های موقت سامانه جامع تجارت، بازرگانان را با چالش مواجه و ثبت سفارش را به لاتاری تبدیل کرده است.
سامانه جامع تجارت به لاتاری ثبت سفارش تبدیل شده است
کد خبر:۲۴۸۱۲

داود رنگی، نایب رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر اظهار داشت: سامانه ثبت سفارش به دلیل مشکلات فنی و ناکارآمدی مانند لاتاری عمل می‌کند و تخصیص ارز برای کالاهای اساسی تا هشت‌ماه تاخیر دارد. این مشکلات باعث کمبود کالا، افزایش قیمت‌ها و اختلال در تجارت کشور شده است. 

رنگی بیان کرد: سامانه ثبت سفارش به دلیل اتصال به چندین سامانه دیگر از جمله گمرک، بانک مرکزی و وزارت جهاد، توان پاسخگویی ندارد. مشکلات نرم‌افزاری و قطعی‌های موقت، بازرگانان را با چالش مواجه و ثبت سفارش را به لاتاری تبدیل کرده است، بازرگانان نمی‌دانند سهمیه آن‌ها چقدر است. برای مثال اگر سهمیه برنج هزار تن باشد و بازرگان ۱۱۰۰ تن ثبت کند، سامانه درخواست را رد می‌کند و تا زمانی که بازرگان متوجه مشکل شود، فرصت خود را از دست داده و به انتهای صف می‌رود. 

تخصیص ارز برای کالاهای اساسی تا هشت ماه هم طول می‌کشد

نایب رئیس کمیسیون واردات درباره تخصیص ارز گفت: تخصیص ارز برای کالاهای اساسی مانند ذرت تا هشت ماه طول می‌کشد، این تاخیر باعث شده قیمت ذرت از ۱۱ هزار تومان به ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان برسد. ظرفیت تخصیص ارز محدود است و اگر این نقص اصلاح نشود، تجارت کشور بیش از پیش کاهش می‌یابد. 

رنگی با اشاره به مشکلات ساختاری توضیح داد: قوانین و آیین‌نامه‌های قدیمی، تجارت روان را غیرممکن کرده‌اند. کالاها ماه‌ها در گمرک می‌مانند و گاهی فاسد می‌شوند. این مشکل در گذشته هم وجود داشت اما این‌بار به دلیل فاجعه بندرعباس رسانه‌ای شده است. 

دولت روند تخصیص ارز را تسریع کند

وی راهکار را اصلاح ریشه‌ای نظام تجاری دانست و گفت: دولت باید قوانین را به‌ روز کند و روند تخصیص ارز را تسریع بخشد. نهادهای مختلف، از جمله بانک مرکزی، باید هماهنگی بیشتری داشته باشند تا تاخیرها کاهش یابد. 

رنگی هشدار داد: بدون اصلاحات ساختاری، مشکلات تجارت و کمبود کالاها ادامه خواهد یافت و تاثیرات منفی آن بر اقتصاد کشور تشدید خواهد شد.

ارسال نظرات