۲۹/تير/۱۴۰۴ | ۰۰:۰۴
خبر تازه درباره واریز مرحله دوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ رشد دسته‌جمعی متغیرهای معاملاتی در فرابورس عرضه ۳۳۹ هزار تن محصول در بورس کالای ایران ارزش دلاری بازار اوراق بهادار در ۴ بورس ایران به ۱۹۳ میلیارد دلار رسید معامله ۱۸ همت محصول و کالا در بورس کالا انتخاب ناظر کمیته صیانت و نظارت بر سهام عدالت ۳۹ نماد بورسی از فردا مشمول عرضه اوراق اختیار فروش هستند نحوه ثبت و به‌روزرسانی اطلاعات هویتی مشتریان حقیقی کارگزاریها ۳۰۷ همت تجهیز و تأمین منابع مالی از طریق بازار سرمایه در بهار امسال ارزش معاملات بازار مشتقه و مالی بورس کالا به ۸.۲ همت رسید ۳۱ هزار میلیارد تومان مبادله اوراق بهادار و کالا در ۴ بورس ایران ۳۳هزار و ۶۵۱ نفر در روز اول طرح بیمه سهام، پرتفوی خود را بیمه کردند اعلام سازوکارهای مصوب شورای عالی بورس درباره تغییر نمایندگان شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت بیمه سهام با سود تضمینی ۲۰ درصدی آن هم فقط با پرداخت یک ریال عرضه اوراق اختیار فروش تبعی ۲۷ نماد بورسی از فردا
۱۵:۰۸ ۱۴۰۴/۰۳/۱۲

عرضه خودرو در بورس؛ ایران‌خودرو مجوز شورای رقابت دارد؟

ایران‌خودرو قصد دارد خودرو را در بورس عرضه کند، اما هنوز مشخص نیست آیا مجوز شورای رقابت برای خروج از قیمت‌گذاری دستوری را دریافت کرده یا نه.
عرضه خودرو در بورس؛ ایران‌خودرو مجوز شورای رقابت دارد؟
کد خبر:۲۴۸۳۹

به گزارش اقتصاد معاصر؛ در پی اظهارات اخیر مدیرعامل ایران‌خودرو مبنی بر توقف عرضه خودرو به دلیل تداوم قیمت‌گذاری دستوری و تصمیم به فروش محصولات در بورس کالا، موج جدیدی از واکنش‌ها نسبت به این تصمیم شکل گرفته است. این تصمیم در حالی اعلام شده که هنوز پاسخی روشن  در مورد اینکه آیا عرضه در بورس با مجوز شورای رقابت انجام خواهد شد یا خیر؟  داده نشده است.

بر اساس مقررات موجود، خودروهایی که همچنان مشمول قیمت‌گذاری شورای رقابت هستند، تنها در صورت صدور مجوز رسمی از سوی این شورا، می‌توانند از فرآیندهای قیمت‌گذاری دستوری خارج شده و وارد سازوکار بورس کالا شوند. در غیر این‌صورت، این اقدام مشمول عرضه خارج از شبکه شده و خلاف قانون محسوب می‌شود.

بر همین اساس صرف تصمیم هیأت‌مدیره یک شرکت برای عرضه محصولاتش در بورس کالا، کافی نیست و نقش شورای رقابت در این میان تعیین‌کننده است. شورا باید صراحتاً اعلام کند که خودروهای مدنظر، از شمول دستورالعمل‌های آن خارج شده‌اند. در غیر این‌صورت، هیچ نهاد اجرایی حتی بورس کالا نمی‌تواند با پذیرش این محصولات، قواعد نظارتی را نقض کند.

در این میان، برخی کارشناسان اقتصادی می‌گویند اگر بورس کالا پیش از عرضه خودرو، استعلام رسمی از شورای رقابت گرفته و تأییدیه دریافت کرده باشد، اقدام ایران‌خودرو قابل دفاع خواهد بود. در غیر این‌صورت این موضوع قابلیت اجرایی ندارد.

ایران‌خودرو در توضیح دلایل این تصمیم، به زیان انباشته، افزایش نرخ ارز، بالا رفتن هزینه‌های تولید و عدم پاسخگویی به‌موقع سازمان حمایت اشاره کرده است. اما شفاف‌سازی درباره مسیر حقوقی طی‌شده برای ورود به بورس همچنان با ابهاماتی همراه است. / تسنیم