
مشکل هواپیماهای MD در پروازهای اربعین حل شد

به گزارش اقتصاد معاصر؛ حسین پورفرزانه، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در حاشیه آیین تجلیل از دستاندرکاران حج 1404 با اشاره به برگزاری جلسه با عراقیها در رابطه با هواپیماهای MD، اظهار کرد: با توضیحات فنی و از منظر سازمان هواپیمایی کشوری، طرف عراقی اطمینان یافت که اقدامات بهدرستی و با رعایت اصول ایمنی فنی انجام میشود؛ بنابراین پرواز هواپیماهای MD نیز به ناوگان هوایی کشور اضافه شد.
وی افزود: در ایام اربعین 1404 نیز مشکلی برای پرواز این نوع هواپیما نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه افزایش ناوگان هوایی یک جریان پیوسته و دائمی است، تصریح کرد: افزایش کیفیت و کمیت ناوگان دو هدف اصلی ماست؛ با افزایش نرخ ورود هواپیما به کشور، به کمّیت سرعت دادهایم و امسال بیش از نیاز کشور هواپیما در اختیار خواهیم داشت.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری یادآور شد: در گذشته، درباره نیاز کشور به 550 فروند هواپیما صحبت شده بود. اما ما نیاز واقعی را بر اساس تقاضای استانها در سالهای 1401 تا 1404 بررسی کردهایم و این نیاز بر پایه ساعت و مسیرهای پروازی مشخص شده است. یعنی اکنون دقیقاً میدانیم در صنعت هوایی، از مبدا به مقصد چند ساعت پرواز و چه رژیمی لازم داریم.
پورفرزانه ادامه داد: در برخی مقاطع سال، اوج پرواز (اسپایک) داریم؛ مثلاً در نوروز باید طی 17 روز حدود 3.8 میلیون نفر جابهجا شوند. اسپایک دیگر مربوط به ایام حج و اربعین است.
وی با اعلام اینکه نیاز واقعی کشور بر این اساس کمتر از 200 فروند هواپیماست و عدد 550 فروند مبنای علمی ندارد، اضافه کرد: در حال حاضر حدود 180 فروند هواپیمای فعال در کشور داریم که از این تعداد، حدود 135 فروند در حال خدماترسانی هستند.
وی در خصوص دلایل فروش زودهنگام بلیت پروازهای اربعین از سوی ایرانایر و در پاسخ به نگرانیها درباره سختی خرید بلیت، گفت: قول میدهم برای تمام زائران، از هشتم مرداد بلیت در دسترس خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ایرانایر در پیشفروش بلیت پروازهای اربعین با سازمان هواپیمایی کشوری هماهنگ بوده است، گفت: ما ابتدا میخواستیم نبض بازار را بسنجیم و یک ایرلاین دولتی را پرزنت کنیم تا ببینیم تقاضا چگونه است. با توجه به جنگ اخیر، نگران کاهش تقاضا بودیم، اما استقبال مشابه سالهای گذشته بود. با توجه به جمعبندی صورتگرفته با طرف عراقی درباره هواپیمای MD، تحت هیچ شرایطی کمبود ناوگان نخواهیم داشت.
پورفرزانه با اعلام اینکه سن متوسط ناوگان هوایی مسافری حدود 28 سال است، اظهار کرد: با توجه به واردات اخیر هواپیما، عدد دقیق سن را در حال حاضر ندارم، اما این میانگین قطعاً رو به کاهش است. در صنعت هوانوردی و از نظر سازمان ایکائو، موضوعی به نام "سن هواپیما" تعریف نشده است؛ این اصطلاح غیرعلمی و غیرهوانوردی است. از نظر ایکائو، اگر مجوزهای لازم ایمنی برای هواپیما صادر شود، کفایت میکند.
وی گفت: برای جهش در صنعت هوانوردی مسافری، نقشه راهی طراحی شده است. مذاکرات متعددی از نظر فنی با روسیه و چین انجام شده و باید شرایطی ایجاد کنیم که پوشش نیاز کشور از نظر اقتصادی نیز ممکن شود. هنوز به مرحلهای نرسیدهایم که تاریخ تحویل هواپیماهای نو را اعلام کنیم، اما بهزودی به جمعبندی خواهیم رسید.