حذف یارانه پردرآمدها در وقت اضافه+ جزییات

دولت بر اساس قانون بودجه سال جاری موظف به حذف افراد غیرمشمول از چرخه یارانه‌بگیران بود؛ حالا به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آیین نامه این بند از قانون بودجه در هیئت وزیران به تصویب رسیده است.
حذف یارانه پردرآمدها در وقت اضافه+ جزییات
کد خبر:۶۸۷۱

به گزارش اقتصاد معاصر؛  قانون بودجه سال 1403 درباره حذف یارانه پردآمدها پیش بینی‌هایی داشته که با گذشت 8 ماه از سال هنوز اجرایی نشده است. 
بر اساس بند 6 تبصره 8 قانون بودجه امسال سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به تجدیدنظر در مورد افرادی که یارانه آنها حذف شده و همچنین نسبت به حذف یارانه خانوار‌های غیرمشمول حمایت دولت به‌موجب آیین‌نامه‌ای که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ‌با همکاری سازمان‌ برنامه و بودجه کشور و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ظرف یک‌ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد، اقدام نماید.


خبر یارانه‌ای وزیر کار

در روزهای اخیر احمد میدری, وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگویی اعلام کرد: برای حذف افراد پردرآمد از یارانه‌های نقدی یک آئین‌نامه هفته قبل در دولت مطرح و بررسی شد و به تصویب رسید که هفته جاری ابلاغ می‌شود.


میدری همچنین در مورد اجرای کالابرگ الکترونیکی نیز بیان داشت، سال قبل مبلغی برای کالابرگ در بودجه دیده نشد، در لایحه بودجه ۱۴۰۴ هم اعتباری برای کالابرگ دیده نشده است.


وزیر کار در پاسخ به این سوال که آیا در لایحه بودجه سال آینده هم مطلبی برای حذف افراد پردرآمد از یارانه‌ها و پرداخت یارانه بیشتر به نیازمندان، دیده شده است، گفت: خیر، چیزی در لایحه بودجه نیامده است.


با وجود این اظهار نظر اما فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در روزهای اخیر اعلام کرد: یارانه ها قاعدتا به اشخاصی باید داده شود که نیازمند هستند؛ موضوع حذف افراد موضوع حساسی است و موضوع تغییر دهک ها فعلا در دستور کار نیست.


یارانه در سال آینده چطور خواهد بود؟

دولت در لایحه بودجه سال 1404 فرض را بر حذف یارانه افراد غیر مشمول گذاشته است.


بر اساس بندی از لایحه تقدیمی دولت به مجلس آمده است:‌سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است، یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور و یارانه آرد و نان (خرید ‏تضمینی گندم) را مستقیماً به حساب ذی‌نفع نهایی پرداخت نماید. تعیین ذی‌نفع نهایی در بخش یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و ‏سازمان بهزیستی کشور با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و در بخش یارانه آرد و نان خرید تضمینی گندم ‏با همکاری وزارت جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد. آیین‌نامه اجرایی این بند توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری دستگاه‌های اجرایی مذکور (مرتبط) ظرف ‏مدت حداکثر یک ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید‏.


تکلیف کالابرگ چه می‌شود؟

بر اساس یکی دیگر از بندهای لایحه بودجه سال آینده در صورت درخواست سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی برای تغییر شیوه پرداخت از نقدی به کالابرگ الکترونیکی، استفاده از مبالغ کالابرگ الکترونیکی برای سرپرستان ‏خانوارهای مشمول یارانه نقدی به‌صورت داوطلبانه و بدون هرگونه مبلغ تشویقی (اضافه بر مبلغ یارانه نقدی) مجاز است. سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است ‏سازوکار اجرایی لازم را برای افراد متقاضی مهیا و دستورالعمل اجرایی آن را با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کند.‏


پرداخت یارانه نقدی با تصویب مجلس شورای اسلامی از نیمه دوم سال ۱۳۸۹، به صورت نقدی و مبلغ ۴۵.۵۰۰ تومان آغاز شده و رقم به حساب سرپرست هر خانوار واریز می‌شود.


در دولت سیزدهم با حذف ارز ترجیحی ۴.۲۰۰ تومانی و افزایش نرخ اقلام مصرفی مردم مبلغ یارانه افزایش یافت. به این ترتیب به ازای هر فرد در دهک‌های اول تا سوم مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و به ازای افراد دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود./ فارس

ارسال نظرات