۱۶:۵۱ ۱۴۰۳/۰۸/۱۵

نیم‌نگاه بورس به تحولات سیاسی و اقتصادی خارج از ایران

بازار سرمایه این روزها در کنار اثرپذیری از اتفاقات منطقه، نیم‌نگاهی هم به تحولات سیاسی و اقتصادی خارج از ایران دارد و همین امر افت و خیزهای متعددی را برای سهام‌داران ایجاد کرده است.
نیم‌نگاه بورس به تحولات سیاسی و اقتصادی خارج از ایران
کد خبر:۷۱۴۰

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ معاملات بورس تهران روز گذشته و البته در خوف و رجای تشدید مناقشات منطقه خاورمیانه، برای دومین روز پیاپی در هفته جاری وضعیت مطلوبی نداشت و شاخص بورس با افت ۰.۷۳‌ درصدی همراه و در سطح ۲‌ میلیون و ۱۷‌ هزار‌ واحد متوقف شد. 

شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۷‌ درصدی و شاخص‌ کل فرابورس با کاهش ۰.۶۴‌ درصدی مواجه و ۱۹۶‌ میلیارد‌ تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد تا ارزش معاملات خرد بازار به رقم ۴‌ هزار و ۴۷۲‌ میلیارد‌ تومان برسد. 

نکته قابل توجه در خصوص معاملات دیروز، سنگین شدن نسبی کفه تقاضا و بهبود روند معاملات در دقایق پایانی بود و همین امر هم موجب شد تا صبح امروز شرایط در بازار سرمایه با روندی متعادل آغاز و در نهایت شاخص کل بورس با رشد ۷ هزار واحدی مواجه شود. 

بهبود روند معاملات در روز جاری در حالی رقم خورده که با برگزاری انتخابات ایالات متحده در روز جاری، دست‌کم تکلیف این معما و البته ریسک در بازار سهام مشخص خواهد شد. این در حالی بوده که برخی نیز بر این باورند با تعیین تکلیف گزینه نهایی این انتخابات، تا حدودی تکلیف مناقشات سیاسی و نظامی منطقه نیز مشخص خواهد شد. 

به باور کارشناسان، با پایان یافتن رقابت میان دونالد ترامپ از حزب جمهوری‌خواه و کامالا هریس از حزب دموکرات در روز جاری و مشخص شدن نتیجه انتخابات، روی کار آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا، اثر قابل‌ توجهی بر بازارهای جهانی، سیاست‌های فدرال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رزرو و نوع تعامل آمریکا با دیگر کشورها خواهد گذاشت. از این منظر پرواضح است که سیاست خارجی و اقتصاد کلان کشور ما نیز از نتیجه این انتخابات تاثیر خواهد پذیرفت و در این میان، بازار سرمایه نیز بسته به تحولات سیاسی و اقتصادی پساانتخابات آمریکا، می‌تواند افت و خیزهای متعددی را تجربه کند. 

جدای از تعیین‌تکلیف ریسک انتخابات ایالات متحده و همچنین مناقشات منطقه، برای فعالان بازار سهام، انتظارات تورمی نیز وضعیت بازار سرمایه را نسبت به رقبایی چون طلا و ارز با اما و اگرهایی روبه‌رو کرده است. 

از این منظر، بررسی و مقایسه بازدهی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بازارهای دارایی نشان می‌دهد، در حالی‌ که سکه امامی در بازار طلا و سکه از ابتدای سال جاری بازدهی ۳۴‌ درصدی را نصیب سرمایه‌گذاران خود کرده و دلار نیز افزایش ۱۴‌ درصدی را تجربه کرده است. ربع سکه نیز ‌با رشد ۲۰.۱‌ درصدی و نیم‌سکه ۱۹.۱‌ درصد همراه بوده‌اند. 

این در شرایطی بوده که بازدهی نماگرهای بازار سرمایه روند منفی را در این مدت ثبت کرده‌اند، به طوری که شاخص‌ کل ۸.۱‌ درصد افت و شاخص هم‌وزن نیز ۱۱.۲‌ درصد کاهش داشته‌اند. در فرابورس هم آیفکس (شاخص‌ فرابورس) با افت ۱۷.۸‌ درصدی از ابتدای سال، سرمایه‌گذاران را همراهی کرده است.

ارسال نظرات