۱۸:۱۷ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
اقتصاد معاصر گزارش می‌دهد

پایان یک هفته خوب در بازار سرمایه

بازار سرمایه تحت تاثیر تعیین‌تکلیف انتخابات ایالات متحده و همچنین کمرنگ شدن ریسک‌های سیاسی و نظامی منطقه و به سبب کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در بازارهایی چون ارز و طلا، هفته خوبی را پشت سر گذاشت.
پایان یک هفته خوب در بازار سرمایه
کد خبر:۷۸۸۳

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بازار سرمایه از ابتدای هفته تاکنون روند مثبتی را پست سر گذاشته، به طوری که شاخص بورس از ابتدای هفته، رشد ۱۳ هزار واحدی را تجربه کرد.

رشد حدود ۷ هزار واحدی شاخص کل در حالی دیروز رقم خورد که نماگر هم‌وزن با صعود ۰.۲۸ درصدی روبه‌رو شد و شاخص کل فرابورس (آیفکس) هم حدود ۰.۱۸ درصد سبز بود. ارزش معاملات خرد بازار سرمایه (سهام و حق تقدم) روز سه‌شنبه عدد ۴ هزار و ۷۹۵ میلیارد تومان را به ثبت رساند و در مقابل، ۱۴۳ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات بازار خارج شد. 

در بازار امروز هم شاخص بورس با ثبت رشد ۱۳ هزار واحدی روبه‌رو شد و شاخص کل هم‌وزن نیز ۵۴۰۰ و شاخص کل فرابورس هم ۹۱ واحد افزایش یافتند. 

البته هر چند معاملات امروز با تردید سهامداران آغاز شد اما در نهایت با اقبالی که به سمت نمادهای مختلف صورت گرفت، ۷۰ درصد معادل ۲۴۸ نماد معاملاتی در بورس و ۶۳ درصد معادل ۹۲ نماد معاملاتی در فرابورس مثبت بودند و ۱۰۵ و ۱۳۶ نماد معاملاتی هم به ترتیب در بورس و فرابورس با روند منفی به کار خود پایان دادند. 

همچنین در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ۳۲ درصد معادل ۱۱۴ نماد معاملاتی بورسی و ۳۱ درصد معادل ۱۱۷ نماد معاملاتی فرابورسی با صف خرید مواجه بودند و ۲ درصد شامل ۶ نماد معاملاتی در بورس و ۱۰ درصد شامل ۳۹ نماد معاملاتی در فرابورس با صف فروش به تعطیلات آخر هفته رفتند. 

این در شراطی بوده که ارزش صف‌های خرید در بورس و فرابورس هم به ترتیب ۵۳۵ و ۳۰۳ میلیارد تومان ثبت شد و در بورس و فرابورس، ۲۵ و ۲۰۴ میلیارد تومان ارزش صف‌های فروش بود. همچنین ۵ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس آمد و در فرابورس هم ۸۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها وارد این بازار شد. 

گفتنی است که بازار سرمایه تحت تاثیر تعیین تکلیف انتخابات ایالات متحده و همچنین کمرنگ شدن ریسک‌های سیاسی و نظامی منطقه و البته به سبب کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در بازارهایی چون ارز و طلا، هفته خوبی را پشت سر گذاشت؛ هفته‌ای که مولفه‌هایی چون از سرگیری عرضه خودرو در بورس، کاهش نرخ بهره و کنترل منظم انتشار اوراق هم شرایط متعادلی را دست‌کم از بعد روانی به بازار سرمایه و سهامدارانش مخابره کرد. 

از سوی دیگر طی چند روز گذشته، افزایش نرخ دلار نیما با کاهش قیمت دلار بازار آزاد، شکاف این دو نرخ را کمتر کرد و از این منظر هم بازار سهام سیگنال مثبت دیگری را به خود دید؛ هر چند که با شروع قطعی برق، صنایع مختلف و کلیت بازار سرمایه از این منظر دل‌نگران هستند. 

از سوی دیگر به نظر می‌رسد که طی روزهای آینده و با نزدیک شدن به موعد ۱۰ آذر و زمان آمدن بودجه سال ۱۴۰۴ به صحن علنی مجلس برای تصویب نهایی، بندهای این لایحه بیشتر مورد توجه و اظهار نظر قرار گیرد؛ امروز نیز اعلام شد که حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس طی نامه‌ای به دولت و مجلس خواستار افزایش سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های تولیدی از ۷۵۰ میلیارد به ۲ هزار میلیارد تومان شده و اعلام کرده که حذف یک‌باره انواع معافیت‌هایی که برای شرکت‌های سهامی عام در قوانین متعدد با ماهیت تخصصی در نظر گرفته شده، لطمه قابل توجهی به شرکت‌های ثبت‌شده این سازمان وارد می‌کند. در نتیجه به حقوق سهامداران و سرمایه‌گذاران خدشه وارد شده و تضییع می‌شود. علاوه بر آن اعتماد عمومی به سرمایه‌گذاری در بازار نیز از بین می‌رود. با این حساب در خصوص جز یک بند س تبصره ۶ قانون بودجه کنونی، مخالفت اعلام و متن پیشنهادی به دولت ارائه شده است. 

به هر حال در شرایطی که بازار سرمایه یک هفته نسبتا خوب را برای شاخص و کلیت این بازار به لطف کاهش ریسک‌های مختلف پشت سر گذاشت که نزدیک‌شدن شاخص کل به مرز مقاومت روانی ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار واحد، روز شنبه آینده را با فرض عدم تغییر در مولفه‌های اثرگذار بر این بازار، مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار داده است. 

شاخصی که طی چند روز گذشته با عبور از کانال ۶ ماهه نزولی خود و شکست سقف آن، وارد فاز جدیدی شده و برای سقف‌شکنی‌های جدید خود به خبرها و حمایت‌های مثبت بیشتری نیاز است.

ارسال نظرات