۱۴:۱۹ ۱۴۰۳/۰۹/۰۷

امروز بر بورس چه گذشت؟

امروز هفتم آذر، حجم و ارزش معاملات قابل قبول بود، شاخص کل هم‌وزن بیش از ۳۵۰۰ واحد رشد کرد و در فرابورس هم شاخص اصلی این بازار افزایش ۴۹ واحدی را به ثبت رساند. 
امروز بر بورس چه گذشت؟
کد خبر:۹۱۴۳

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ شرایط در بازار سرمایه فعلا خوب است و آمارها این نکته را تایید می‌کنند. این در حالی بوده که حجم، ارزش و نوبت‌های معاملات هم خوب شده و شاخص بورس در سه هفته گذشته، بیش از ۳۰۰  هزار واحد رشد داشته است. همچنین ورود نقدینگی به سمت تالار شیشه‌ای در حال وقوع خواهد بود.

دیروز به واسطه رشد بیش از ۴۰ هزار واحدی، شاخص بورس پرش بلندی به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد داشت. در پایان معاملات هم سهامداران ترجیح دادند تا سود را شناسایی کنند و شاخص هم ترجیح‌ داد در این ارتفاع اصلاح و استراحتی کند. این شرایط در ابتدای معاملات امروز هم اتفاق افتاد و فشار فروش موجب شد تا شاخص بورس حدود هزار واحد قرمز شود اما حجم تقاضا موجب شد تا بازار سرمایه به جای نشان دادن اصلاح خود با قرمزپوشی شاخص، از رشد قابل توجه آن کم کند. بر همین اساس در پایان معاملات، شاخص بورس رشد ۱۱ هزار واحدی را به ثبت رساند. 

این در شرایطی بود که علاوه بر اصلاح و استراحت شاخص بورس در ارتفاع تازه رسیده، به دلیل دو روز تعطیلی پیش رو، به صورت سنتی سهامداران ریسک‌گریز ترجیح می‌دهند با سبدی سبک‌تر به استقبال تعطیلات آخر هفته بروند. با این حال، امروز حجم و ارزش معاملات قابل قبول بود، شاخص کل هم‌وزن بیش از ۳۵۰۰ واحد رشد کرد و در فرابورس هم شاخص اصلی این بازار افزایش ۴۹ واحدی را به ثبت رساند. 

همچنین در روزی که نیمه دوم معاملات آن با تحریک طرف تقاضا و افزایش حجم خریدها مواجه بود، از ۳۵۳ نماد معاملاتی فعال بورسی، ۷۱ درصد معادل ۲۵۱ نماد معاملاتی مثبت و ۱۰۲ نماد منفی بودند. در فرابورس هم از ۳۷۵ نماد معاملاتی، ۶۰ درصد معادل ۲۲۴ نماد معاملاتی مثبت و ۱۵۱ نماد هم منفی ثبت شدند. 

افزون بر این در پایان معاملات آخرین روز معاملاتی هفته، ۳۴ درصد معادل ۱۲۱ نماد معاملاتی بورسی و ۳۶ درصد معادل ۱۳۶ نماد معاملاتی فرابورسی با صف خرید به کار خود پایان دادند و در مجموع ارزش صف‌های خرید در بازار سهام هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود. 

در مقابل فقط ۲ درصد معادل ۸ نماد معاملاتی در بورس و ۶ درصد معادل ۲۱ نماد معاملاتی در فرابورس با صف فروش بسته شدند و ارزش صف‌های فروش در بازار سهام نیز رقم ۲۸۲ میلیارد تومان را به ثبت رساند. 

علاوه بر این در روزی که شاید بتوان از آن به عنوان استراحت شاخص بورس در ارتفاع ۲ میلیون ۴۰۰ هزار واحد یاد کرد، ۱۶۰ میلیارد تومان ورود پول حقیقی به بازار سهام اتفاق افتاد و ۲۳ میلیارد تومان هم خروج نقدینگی از صندوق‌های با درآمد ثابت به ثبت رسید. معاملات امروز بازار سرمایه در حالی آغاز شد که با گذشت ۴۱۸ روز از جنگ در غزه، آتش‌بس در لبنان سرانجام پس از هفته‌ها مذاکرات فشرده و تلاش کشورهای فرانسه و آمریکا برای بیرون کشیدن ارتش اشغالگر از باتلاق جنوب لبنان، وارد فاز اجرایی شد. 

برای سهامداران و سرمایه‌گذاران بازار سرمایه این خبر بدان مفهوم است که ریسک مناقشات نظامی و سیاسی منطقه، این روزها بیش از پیش برای آنها کمرنگ شده و همین عامل نیز خود به عنوان محرکی برای سهامداران جهت خرید سهام و تداوم حضور و سرمایه‌گذاری در تالار شیشه‌ای مطرح خواهد بود. از سوی دیگر افزایش نرخ دلار نیمایی و رسیدن آن به بالای ۵۱ هزار تومان نیز خبر خوبی برای صنایع مختلف بود و از گروه خودرویی که فعلا در بازار سهام، به ویژه با افزایش قیمت‌های اخیر دلبری می‌کند نیز باید گفت که به تازگی مدیران عامل ایران خودرو و سایپا از خروج محصولات از زیان و کسب سود و دستور کار افزایش تیراژ تولید خودروها خبر داده‌اند و در این رابطه مدیرعامل ایران‌خودرو گفته که محصولات ایران‌ خودرو و سایپا دیگر زیان نمی‌دهند و سودده شدند.

مدیرعامل سایپا نیز اشاره داشته است که بعد از افزایش نرخ محصولات، برنامه افزایش تیراژ تولید خودرو در دستور کار بوده که محقق خواهد شد. شاید به همین دلایل و اظهارات باشد که گروه خودرویی، به ویژه نمادهای معاملاتی خودرو و خساپا امروز نیز مثبت و دارای صف خرید بودند و کلیت بازار سهام را هم با خود همراه کردند. 

در مجموع باید گفت که این روزها بازار سرمایه وارد شرایط و مداری از تعادل و رشد شده که خیلی‌ها گمان نمی‌کردند در حدود یک ماه، شاخص بورس بیش از ۳۰۰ هزار واحد رشد کند. به همین دلیل هم است که نقدینگی به صورت تدریجی وارد بازار سرمایه می‌شود. 

ارسال نظرات