۲۷/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۸:۴۰
وزیر راه و مدیران بانک‌ها به کمیسیون عمران می‌آیند بیانیه مرکز اطلاعات مالی درباره تصویب لایحه کنوانسیون پالرمو و آغاز بررسی کنوانسیون CFT تذکرات شفاهی درباره گران شدن برق و آب و تعطیلی کارخانه‌ها توضیحات مهاجرانی درباره تغییر ساعت کاری مدارس مجمع گفت‌وگوی تهران، مهم‌ترین پلتفرم دیپلماتیک ایران پزشکیان:اگر همه با هم باشیم آمریکا نمی‌تواند کاری ازپیش ببرد واکنش حاجی‌بابایی به تغییر ساعت کاری مدارس ناترازی برق حاصل یک روز و دو روز نیست/حدود ۲۰ هزار مگاوات ناترازی داریم پاسخ وزیر کار به سوال مربوط به انتصابات سیاسی، مجلس را قانع کرد تاخیر دولت در پرداخت بهای گندم خلاف قانون است توافق راهبردی، روابط ایران و روسیه را وارد فاز جدید می کند معرفی وزیر اقتصاد به تعویق افتاد بنگاه‌داری به اولویت بانک‌ها تبدیل شده است سخنان قالیباف درباره پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان آقایان به جای مقصر تراشی مشکل قطعی‌های برق را ریشه‌ای حل کنند
۱۰:۵۰ ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۸ آذر ۱۴۰۳)؛

از عمر طلایی رمزارزها تا آشفتگی بازار گوشت

دکه اقتصاد همچون روزهای گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از عمر طلایی رمزارزها تا آشفتگی بازار گوشت
کد خبر:۹۲۰۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از وضعیت بازار رمزارزها، بی‌توجهی دولت به مشترکان کم‌مصرف‌ برق، وضعیت بازار گوشت قرمز، وضعیت کارمندان شرکت‌های بیمه، وضعیت مزد کارگران، فریب بلک فرایدی، خطر از دست رفتن سهم بخش صنعت در رشد اقتصادي و بلاتکلیفی طرح راه‌آهن رشت-آستارا پرداخته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش امروز خود تحت عنوان «عمر طلایی رمزارزها»  به وضعیت بازار ارزهای دیجیتال پرداخته و نوشته است: «بیت‌کوین از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون بیش از ۱۲۰ درصد رشد داشته است. این رشد عمدتا ناشی از حمایت‌های دونالد ترامپ و سایر جمهوری‌خواهان بود. در حال حاضر قیمت بیت‌کوین بالای ۹۰ تا ۹۲ هزار دلار است، پس از اینکه به مرز ۱۰۰ هزار دلار نزدیک و دچار کاهش ۶.۷ درصدی شد. دارایی‌های مبتنی بر بیت‌کوین نیز در هفته گذشته جریان ورودی ۳.۰۷ میلیارد دلاری را تجربه کردند.»

روزنامه شرق هم در گزارش اقتصادی امروز خود به بلاتکلیفی ۲۴ ساله طرح راه‌آهن رشت-آستارا و تداوم نامشخص بودن وضعیت قراردادهای روسیه برای اجرای این طرح اشاره کرده و نوشته است: «پروژه راه‌آهن رشت-آستارا به طول ۱۶۴ کیلومتر، نزدیک به ۲۴ سال است که معطل مانده و در این مدت چندین بار روسیه وعده تامین مالی آن را داده اما به بهانه تحریم‌ها از این پروژه خارج شده است. پس از امضای توافق‌نامه اولیه احداث این خط در اردیبهشت ۱۴۰۲، گزارش‌هایی درباره تعلل روسیه و تعلیق توافق‌نامه به چشم می‌خورد، هرچند این اخبار در داخل ایران تکذیب شده است. برخی کارشناسان به ویژه علی ضیایی، رئیس اندیشکده حمل‌ونقل ایران معتقدند که دولت جدید ممکن بوده بتواند پروژه را به نتیجه برساند، اگرچه انتقاداتی به نحوه تنظیم قرارداد با روسیه وارد شده است. این کارشناسان بر اهمیت پروژه در رشد ترانزیت و نیاز به زیرساخت مناسب تاکید دارند.»

«خطر از دست رفتن سهم بخش صنعت در رشد اقتصادی» عنوان گزارش روزنامه اعتماد بود. در این گزارش آمده است: «گزارش جدیدی از وضعیت تامین مالی بخش صنعت در بودجه‌های سنواتی ایران نشان می‌دهد که اکثر تبصره‌ها و بندهای حمایتی طراحی شده برای این بخش به ‌صورت ناقص اجرا شده‌اند. این گزارش که توسط مرکز پژوهش‌های مجلس تهیه شده، به بررسی ناکامی سیاست‌های حمایتی در تامین نیازهای صنعت پرداخته و تاکید دارد که با وجود مشکلات اقتصادی، میزان حمایت‌ها نسبت به آسیب‌های وارده به صنعت کافی نبوده است.»

عنوان گزارش صفحه ۳ روزنامه وطن امروز «فریب بلک‌فرایدی» بود که از غیرواقعی بودن قیمت‌ها و ترفندهای فروش در بازار جمعه سیاه گزارش داده و نوشته است: « جشن جمعه سیاه از سال ۱۹۵۲ به عنوان یک روز تخفیف آغاز شد و به کشورهای دیگر، از جمله ایران نیز سرایت کرده است. در این روز، فروشگاه‌ها محصولات را با تخفیف‌های چشم‌گیر به فروش می‌رسانند و رقابت شدیدی بین فروشنده‌ها ایجاد می‌شود. در ایران، بلک‌فرایدی از دهه ۹۰ آغاز شد و تاریخ مشخصی برای آن وجود ندارد. تخفیف‌ها معمولا یک هفته تا ۱۰ روز قبل از این روز تبلیغ می‌شوند اما در عمل تخفیف‌های ارائه‌شده به‌ ندرت واقعی هستند و بسیاری از فروشگاه‌ها قیمت‌ها را قبل از جمعه سیاه بالا می‌برند تا تخفیف‌های کاذب ارائه دهند.»

«دولت کم‌مصرف‌ها را تشویق نمی‌کند!» عنوان گزارش صفحه ۴ روزنامه جوان بود. این مطلب بیان می‌کند: «سجاد اعیانی، کارشناس سیاست‌گذاری معتقد است که سیستم تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها بر اساس اصول اقتصادی طراحی شده تا مصرف‌کنندگان کم‌مصرف را تشویق و پرمصرف‌ها را جریمه کند. وی انتقاداتی به تصمیم اخیر دولت برای افزایش یکسان تعرفه‌ها به میزان ۳۸ درصد دارد و این سیاست را غیرعلمی و ناعادلانه می‌داند. اعیانی تاکید می‌کند که افزایش یکسان تعرفه‌ها به جای ایجاد مشوق برای صرفه‌جویی، کم‌مصرف‌ها را تحت فشار مالی قرار می‌دهد و انگیزه آن‌ها برای مدیریت مصرف را از بین می‌برد.»

روزنامه خراسان هم در گزارش امروز خود تحت عنوان «کوه یخ دستمزد» نوشت: «طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ، چالش اشتغال غیررسمی در بیش از ۵۰ درصد بخش‌های مختلف کشور وجود دارد. اشتغال غیررسمی به شاغلانی اطلاق می‌شود که حق بیمه پرداخت نمی‌کنند و دلیل عمده این پدیده درآمد پایین یا انتظارات منفی نسبت به نظام تامین اجتماعی است. طبق آمار گزارش، در سال ۱۴۰۱، نرخ اشتغال غیررسمی در بخش کشاورزی ۸۹ درصد، در صنایع و معادن ۵۵ درصد و در بخش خدمات ۵۱ درصد بوده است. گزارش همچنین نشان می‌دهد که اندازه بنگاه‌ها رابطه معکوسی با اشتغال غیررسمی دارد، به طوری که با کوچک شدن اندازه بنگاه، درصد شاغلان فاقد بیمه افزایش می‌یابد. بنابراین، توسعه بنگاه‌های بزرگ و ساختاریافته به ‌عنوان یکی از راهکارها برای کاهش اشتغال غیررسمی پیشنهاد شده است.»

عنوان گزارش صفحه ۱۶ روزنامه فرهیختگان «شرکت‌های بیمه چقدر خرج کارکنانشان می‌کنند؟» بود. این مطلب مدعی شده است: «در سال‌های اخیر، به خاطر افزایش تورم و کاهش قدرت خرید مردم، اهمیت صنعت بیمه در ایران افزایش یافته است. با وجود این، پوشش بیمه در ایران نسبت به سایر کشورها عمیق نیست و به دلایلی همچون نااطمینانی بالا و وجود بخش غیررسمی اقتصاد این وضعیت مشاهده می‌شود. حقوق و دستمزد بالا و هزینه‌های پرسنلی در صنعت بیمه نیز یکی از چالش‌هاست، به ‌طوری که در شش‌ماهه نخست سال جاری، صنعت بیمه ۱۲ همت برای هزینه‌های پرسنلی صرف کرده است. سرانه هزینه پرسنلی در صنعت بیمه به ‌طور میانگین ۵۱ میلیون تومان در ماه است اما این مبلغ در برخی شرکت‌ها به مرز ۱۳۵ میلیون تومان نیز رسید.»

روزنامه جام‌جم هم در گزارش اقتصادی امروز خود با عنوان «آشفتگی بازار گوشت» به بررسی وضعیت بازار گوشت قرمز اشاره کرده و نوشته است: «گوشت قرمز یکی از کالاهای اساسی است که دولت تلاش کرده قیمت آن را با خرید قراردادی و واردات کنترل کند. با این حال در روزهای اخیر، قیمت گوشت در بازار با نوسانات زیادی روبه‌رو شده و این موضوع باعث ایجاد صف‌های طولانی برای خرید گوشت‌های تنظیم بازار شده است. خریداران به تفاوت قیمت بیش از دو برابری بین گوشت تنظیم بازار و گوشت داخلی اشاره می‌کنند و از کمبود عرضه شکایت دارند.»

ارسال نظرات