۱۰/تير/۱۴۰۴ | ۱۰:۲۴
وزیر ارتباطات:اینترنت به شرایط قبل بازگشت پایان مهلت استفاده از بسته اینترنت ۵۰ گیگابایتی ثابت از امروز مکالمات تلفن ثابت تا پایان تیر رایگان شد صادرات خدمات فناوری اطلاعات از کالا‌ها مهم‌تر است/ ضرورت اصلاح قوانین و تقویت مطالبه‌گری بخش خصوصی هدف یک میلیارد دلاری صادرات فناوری اطلاعات دست‌نیافتنی است/ نیاز به تغییر قوانین و حمایت دولت ابلاغ مصوبه تشکیل کمیته تسهیل کسب‌وکارهای دیجیتال معرفی کتابی برای کاربرد هوش مصنوعی در تحقیقات علمی دستور پزشکیان برای توقف فوری فروش اینترنتی دارو اضافه شدن خدمات جدید در پنجره دولت هوشمند تا ۱ ماه آینده آغاز ساماندهی سکوهای تبادل رمزارز با تشکیل کارگروه موقت تنظیم‌گری افزایش ۵۰ درصدی ترافیک عبوری داده از کشور ماهواره «پارس ۲» به‌زودی در صف پرتاب قرار می‌گیرد کلیات سند جامع ترویج و ارتقای سواد فضای مجازی تصویب شد تعرفه اینترنت همراه افزایش پیدا نمی‌کند ارسال پیامک تبلیغاتی و اطلاع رسانی بدون اجازه ممنوع است تاکید وزرای ایران و چین بر تسریع اجرای توافق ۲۵ ساله
۱۹:۳۵ ۱۴۰۳/۰۵/۱۵

محافظت هوش مصنوعی از جنگل‌های جهان

هوش مصنوعی از جنگل‌های جهان بخصوص در برابر تهدیدات آب و هوایی محافظت می‌کند.
محافظت هوش مصنوعی از جنگل‌های جهان
کد خبر:۱۰۱

اقتصاد معاصر؛ حشرات، آفات و عوامل بیماری‌زا، رشد و بقای درختان روز زمین را تهدید می‌کند؛ و تغییرات آب و هوایی، با دامن زدن به این عوارض، جنگل‌های جهان را آسیب‌پذیر کرده است. سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در تازه‌ترین سند خود عنوان کرده که تغییرات آب و هوایی، حساسیت جنگل‌های جهان را به عوامل استرس‌زا - مانند آتش‌سوزی و آفات - افزایش داده است.

 

کمیتۀ جنگل‌داری (COFO)فائو، گزارش آسیب‌پذیری جنگل‌ها در سراسر جهان را تهیه کرده و بر نقش نوآوری در دستیابی به آینده‌ای پایدار برای بخش جنگلداری تأکید می‌کند.


گزارشی با عنوان «وضعیت جنگل‌های جهان 2024: نوآوری‌های بخش جنگل به‌سوی آینده‌ای پایدارتر» نشان می‌دهد که شدت و فراوانی آتش‌سوزی‌ها از جمله در مناطقی که قبلاً تحت‌تأثیر قرار نگرفته، در حال افزایش است. بر همین اساس در سال 2023، آتش‌سوزی حدود 6687 مگاتن "دی اکسید کربن" در سطح جهان منتشر کرده است. پیش از این، آتش‌سوزی بوریل Boreal (جنگل‌های نیمکرۀ شمالی) دلیل انتشار حدود 10 درصد از دی‌اکسیدکربن جهان بود. در سال 2021، چنین آتش‌سوزی‌هایی به اوج خود رسیدند، که عمدتاً ناشی از خشکسالی طولانی بود و تقریباً یک چهارم از کل آتش‌سوزی‌های جنگلی را رقم زد. همچنین تغییرات آب و هوایی، جنگل‌ها را در برابر گونه‌های مهاجم آفات آسیب‌پذیرتر کرده است.

 

برای مثال در حال حاضر «نماتد» چوب کاج (یک کرم گرد میکروسکوپی) صدمات قابل توجهی به جنگل‌های کاج بومی در برخی از کشورهای آسیایی وارد کرده و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 مناطقی از آمریکای شمالی، در اثر حشرات و بیماری‌ها، آسیب‌های ویرانگری را تجربه کنند.
در کل جهان، نزدیک به 6 میلیارد نفر از محصولات جنگلی غیرچوبی استفاده می‌کنند و 70 درصد از فقرای جهان، برای غذا، دارو، انرژی، درآمد و سایر اهداف، به گونه‌های وحشی متکی هستند. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که بین سال‌های 2020 تا 2050 تقاضای جهانی چوب گرد می‌تواند تا 49 درصد افزایش یابد.


هوش مصنوعی به حفاظت از جنگل‌های جهان کمک خواهد کرد

این گزارش، 5 روش نوآورانه را بر اساس راه‌حل‌های فناورانه، اجتماعی، سیاست‌گذاری، نهادی و مالی، به منظور تقویت جنگل‌ها در برابر تغییرات آب و هوایی ارائه می‌کند. 
برای این منظور در این زمینه هوش مصنوعی به‌کار گرفته شده که برای تسهیل تجزیه و تحلیل خودکار، از حجم وسیعی از داده‌های موجود و آینده که روزانه توسط هواپیماهای بدون سرنشین، ماهواره‌ها و ایستگاه‌های فضایی جمع‌آوری می‌شود، استفاده خواهد کرد. همچنین انواعی از از الوار متراکم - بازمهندسی شده برای استحکام، دوام و پایداری بیشتر - و سایر نوآوری‌های مبتنی بر مقاومت چوب که می‌توانند جایگزین محصولات دیگر در بخش ساختمان شوند، به کار گرفته خواهند شد. این تدابیر و مانند آن در حالی که نوآوری در امور مالی بخش دولتی و خصوصی و ارزش جنگل‌ها را افزایش می‌دهد، شامل سیاست‌هایی با هدف مشارکت زنان، جوانان و مردم بومی در توسعۀ راه‌حل‌های محلی نیز هست.
این گزارش 5 اقدام توانمندسازی را فهرست می‌کند که به افزایش نوآوری در بخش جنگل کمک می‌کند: 
1-  افزایش آگاهی
2-   تقویت مهارت‌ها، قابلیت‌ها و دانش و نوآوری
3-   تشویق مشارکت‌های تحول‌آفرین
4-   تضمین منابع مالی بیشتر و قابل دسترس برای نوآوری
5-   ارائۀ یک سیاست مشوق و محیط نظارتی
بنابراین هوش مصنوعی در کنار تمهیدات دیگر، در حفاظت از منابع طبیعی و جنگل‌های زمین نقشی فعال ایفا خواهد کرد.

ارسال نظرات