روایت استاد دانشگاه غزه از معیشت مردم؛

رواج مبادله کالا به کالا در فلسطین؛ سوخت و آرد در راه نوار غزه

کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه غزه در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر، رنج فلسطینی‌ها در سایه ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود منظم کمک‌های بشردوستانه را تشریح کرد.
رواج مبادله کالا به کالا در فلسطین؛ سوخت و آرد در راه نوار غزه
کد خبر:۱۰۵۲۵

محمد مقداد، استاد دانشگاه غزه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر تاکید کرد که مردم غزه هر روز را با گرانی کالاها و کمبود در بازارها سپری می‌کنند. این در حالی بوده که سازمان ملل و اسرائیل ادعا می‌کنند که روند ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه ادامه دارد. 

وی با اشاره به تداوم سرقت کمک‌های بشردوستانه توسط گروه‌های مسلح که در نزدیکی گذرگاه‌ها کمین می‌کنند، گفت: کاملا روشن است که این گروه‌ها از سوی اسرائیل حمایت می‌شوند؛ به خصوص با اتفاق پنج‌شنبه گذشته در مواصی خان یونس و مواصی رفح که شش کامیون حامل آرد که آنروا وارد غزه کرده بود، هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفت و در نتجه آن، دست کم ۱۲ نیروی حفاظت از این محموله‌ها به شهادت رسیدند. 

این کارشناس درباره وضعیت کمبود آرد در نوار غزه گفت: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل می‌گوید که چند تن آرد طی یک هفته اخیر وارد نوار غزه می‌شود تا نانوایی‌ها کار خود را از سر گیرند و سوخت مورد نیاز آنها هم وارد شده، در حالی که هنوز بیشتر مردم با مشکل کمبود نان مواجهند و نانوایی‌ها صحنه ازدحام مردم هستند. 

وی افزود: قیمت هر کیلو آرد از ۱۲ دلار در جنوب نوار غزه تا  ۲۸ دلار در شمال غزه رسید. در شمال غزه و شهر رفح هنوز هفت نانوایی به دلیل ممانعت ارتش اسرائیل از ادامه فعالیت تعطیل هستند. در دیرالبلح و خان یونس نیز هشت نانوایی به دلیل کمبود آرد تعطیل شدند.

مقداد همچنین تاکید کرد: رژیم اشغالگر مانع بررسی شدت سو تغذیه بین فلسطینیان توسط نهادهای سازمان ملل می‌شود، در حالی که طی دو ماه اخیر ده‌ها نفر بر اثر سو تغذیه شدید یا نبود شیر خشک در بیمارستان بستری شده‌اند. 

مقداد می‌گوید: چهارشنبه گذشته به دیدار دایی‌ام در شهرک جنگ زده حمد در خان یونس رفتم. وی خانه‌ای را که از حملات رژیم صهیونیستی هم آسیب دیده به قیمت ۵۰۰ شکل در ماه اجاره کرده و شش نفر از فرزندان و نوه‌های او در حملات اسرائیل شهید شدند و در حال حاضر با یک پسرش که او هم همسر و فرزندانش در این جنگ شهید شده‌اند، زندگی می‌کند. 

این کارشناس گفت: وقتی به بازار محلی شهرک حمد سر زدم، در آنجا عده‌ای بساط‌های کوچکی از برخی مواد غذایی برپا کرده بودند و در یکی از این بساط‌ها با کمال شگفتی تخم‌مرغ یافتم، زیرا هفت ماه بود که در بازارهای جنوب، این محصول را نیافته بودم. همان طور که هیچ گوشتی در این مدت در بازارها یافت نمی‌شود. 

مقداد گفت: ۱۲ عدد تخم مرغ خریدم و به چادر محل اسکان در مواصی خان یونس آوردم. آن روز برای فرزندان و نوه‌هایم که هفت ماه بود که طعم تخم مرغ را نچشیده بودند، روز عید بود. با همه وجود خداوند را سپاس می‌گوییم. 

این کارشناس با اشاره به تداوم مشقت مردم غزه برای تامین معاش در سایه کمبود کمک‌های بشردوستانه، حادثه تلخ دیگری را روایت کرد و گفت: هفته گذشته دو جوان از خویشاوندان ما تصمیم گرفتند به منزل پدر خود در خان یونس که قبل از حملات اسرائیل و کوچ اجباری در آنجا زندگی می‌کردند، سر بزنند تا مقداری حبوبات و سبزیجات خشک باقیمانده در منزل را بردارند و برای خانواده خود که با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند، بیاورند؛ آن هم در شرایطی که هنوز وضعیت شهر با همه خرابی‌های آن خطرناک است، نظامیان ارتش رژیم اشغالگر در آنجا مستقر هستند و کوادکوپترها هم در آسمان گشت‌زنی می‌کنند و هر جنبده‌ای را هدف می‌گیرند؛ متاسفانه این دو جوان هم هدف حمله هواپیمای رژیم صهیونیستی قرار گرفته و به شهادت رسیدند. یعنی خانواده آنها منتظر بازگشت جوانانشان تا شب ماندند و نگران هم بودند که شهید شده باشند. صبح فردای آن روز، پدر یکی از آن دو جوان و برادر جوان دیگر در جست‌وجوی عزیزانشان به شهر رفتند اما این پدر پیکرهای دو جوان را در کنار دوچرخه آنها یافت، در حالی که سگ‌های اطراف، بخش‌هایی از پیکرشان را خورده بودند و در این حین هواپیمای رژیم اشغالگر پدر را هم به شهادت می‌رساند. 

وی ادامه داد: دیروز برای عرض تسلیت خدمت برادر این پدر شهید رسیدیم که دکترای تربیت اسلامی دارد و استاد دانشگاه غزه بوده است. وی می‌گوید که پیکرهای سه شهید مذکور در همان شهر رها شده تا بعدا اگر آتش بسی برقرار شود و از پیکرهایشان چیزی مانده باشد، به خاک بسپاریم. 

مقداد همچنین به موضوع رواج مبادله کالا به کالا بین اهالی غزه، مشابه گذشته‌های دور اشاره کرد و گفت: برای مثال یک ماکارونی با یک کنسرو یا یک کیلو برنج یا یک کیلو آرد یا هر چیز دیگر تهاتر می‌شود. 

این کارشناس فلسطینی در ادامه گفت‌وگو درباره وضعیت زندگی در چادرهای اسکان در شرایط سرمای کنونی گفت: این روزها از بارش باران کودکان خوشحالند. 

وی افزود: در مواصی خان یونس حدود ۱۰۰ خانواده در چادر به سر می‌برند؛ پلاستیک‌هایی روی چادرها کشیده شده اما با شدت گرفتن باران، آب به داخل چادرها می‌آید و خواب را از چشم همه می‌گیرد. 

مقداد گفت: از همین‌رو ساکنان چادرها، مرتبا مسیر جاری شدن آب باران را زیر نظر دارند تا به سمت داخل چادر نیاید و در خیلی مواقع با شدت گرفتن باران دیگر نمی‌شود که کاری کرد. چادر غرق آب می‌شود و لباس‌ها و رختخواب‌ها خیس شده و در این سرما به راحتی خشک نمی‌شوند. 

این کارشناس افزود: ما امیدواریم فصل بارش طولانی نشود تا چادرها بیش از این آسیب نبینند. با این حال از خداوند متعال می‌خواهیم که در برابر این سرما و باران و گرسنگی و از دست دادن عزیزانمان به ما صبر دهد.

ارسال نظرات