۱۰:۵۱ ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر» اعلام کرد؛

«کالابرگ» جایگزینی مناسب برای حمایت از دهک‌های پایین با حذف ارز نیمایی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: تک‌نرخی شدن ارز تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت‌ها دارد، نگاهی که مجلس دارد، انتقال یارانه‌ها از دهک‌های بالا به دهک‌های پایین است. همچنین، برخی کمک‌ها برای تامین کالا‌های اساسی و نیاز‌های عمومی مردم، مانند ارائه کمک‌های غیر نقدی از طریق کالابرگ الکترونیکی، می‌تواند مفید واقع شود. 
«کالابرگ» جایگزینی مناسب برای حمایت از دهک‌های پایین با حذف ارز نیمایی
کد خبر:۱۰۶۳۵

بهروز محبی نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره تک‌نرخی شدن قیمت ارز و تاثیر آن بر معیشت دهک‌های پایین جامعه اظهار داشت: تک‌نرخی شدن قیمت ارز، از منظر جهاتی و به‌ویژه از نظر کاهش رانت‌های خاص و سو استفاده‌ها، بسیار مفید است. 

این نماینده مجلس افزود: همچنین اعتراضاتی که صادرکنندگان درباره تعهد ارزی داشتند تا حدی حل می‌شود و این سیاست می‌تواند به ایجاد ثبات نسبی کمک کند.

وی اضافه کرد: با این حال اما اکنون شرایطی ایجاد شده که بسیاری از واردکنندگان، به‌ خصوص واردکنندگان حوزه صنعت و تولید، دچار بحران شده‌اند. برنامه‌ریزی این گروه بر اساس نرخ نیما بوده اما با تغییرات ناگهانی، مشکلات جدی برای آنان به وجود آمده است. 

وی گفت: تک‌نرخی شدن ارز، قطعا تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت‌ها دارد. مجلس باید به‌ خصوص در زمینه کالا‌های اساسی و نیاز‌های ضروری مردم مراقبت کند تا بتواند این افزایش قیمت را جبران کند، نگاهی که مجلس دارد، انتقال یارانه‌ها از دهک‌های بالا به دهک‌های پایین است. همچنین، برخی کمک‌ها برای تامین کالا‌های اساسی و نیاز‌های عمومی مردم، مانند ارائه کمک‌های غیر نقدی از طریق کالابرگ الکترونیکی، می‌تواند مفید واقع شود. 

محبی ادامه داد: با این حال مشکلات بسیاری برای برخی از صنایع و کسانی که برای دریافت ارز نیما برنامه‌ریزی کرده بودند، ایجاد شد. سیستم این افراد با حذف ارز نیما در عرض چند روز به هم ریخته است. دولت از زمان آغاز فعالیت خود تاکید کرده که به سمت تک‌نرخی کردن ارز حرکت می‌کند اما باید در این مدت توضیحاتی به مجلس ارائه می‌کرد که چگونه قصد دارد این کار را انجام دهد، بدون اینکه فشار زیادی به اقشار ضعیف وارد شود. 

وی تصریح کرد: بازار مبادله ارز و ارز توافقی که اکنون مطرح شده، این امکان را می‌دهد که واردکنندگان و صادرکنندگان در کنار هم قرار بگیرند و مبادلات خود را بر اساس ارز توافقی انجام دهند. این سازوکار منطقی به نظر می‌رسد اما نکته مهم این است که کشور باید قدرت ارزآوری خود را افزایش دهد، صادرات بیشتری داشته باشد و کیفیت تولیدات صادراتی را ارتقا دهد. این موارد می‌تواند زمینه‌ای برای رسیدن به قیمت واقعی ارز در کشور فراهم کند. 

این نماینده مجلس تصریح کرد: ارتباط مستقیم اقتصاد کشور با نرخ ارز، به‌ ویژه با توجه به شرایط ناپایدار خاورمیانه و مسائل بین‌المللی، مساله مثبتی نیست. باید با اتخاذ شیوه‌هایی، وابستگی اقتصاد به ارز را کاهش دهیم و به حداقل برسانیم.

ارسال نظرات