دبیر کل ارتباطات جنبش جهاد اسلامی فلسطین در لبنان در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

رشد مالیات‌ در تل‌آویو برای تامین هزینه جنگ/یمن بهای تولید در اسرائیل را گران کرد

دبیر کل ارتباطات جنبش جهاد اسلامی فلسطین در لبنان با تاکید بر اینکه اقتصاد اسرائیل تا سال‌ها از پاسخ‌های مقاومتی نیروهای مسلح یمن رنج می‌برد، گفت: از ابتدای سال جاری ۲۰۲۵، مالیات بر ارزش افزوده در اسرائیل بیشتر شده زیرا اسرائیل از طریق آن به دنبال تامین هزینه‌های جنگی است.
رشد مالیات‌ در تل‌آویو برای تامین هزینه جنگ/یمن بهای تولید در اسرائیل را گران کرد
کد خبر:۱۲۳۹۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در چهارصد و پنجاه و هشتمین روز از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه، مقاومت فلسطینیان در برابر ماشین جنگی و همه شیوه‌های محاصره اقتصادی ادامه دارد. 

در این‌باره هیثم ابوالغزلان، دبیر کل ارتباطات جنبش جهاد اسلامی فلسطین در لبنان در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر به تشریح تازه‌ترین تحولات مربوط به ورود و خروج کالا و کمک‌های بشردوستانه و اقتصاد در نوار غزه پرداخت. 

این مسؤول جهاد اسلامی همچنین به تشریح خسارت‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی از ۱۵ ماه جنگ غزه و پاسخ‌های جبهه‌های مقاومت پرداخت.

به نظر شما یمنی‌ها چه خسارتی به اقتصاد اسرائیل وارد کردند؟ 

اسرائیل هیچ‌گاه نتوانسته بر آسیب‌هایی که حملات یمن به اقتصاد در سرزمین‌های اشغالی وارد کرده سر پوش گذارد. نیروهای یمنی از همان ماه اکتبر ۲۰۲۳ به دنبال تجاوز نظامی اسرائیل به نوار غزه در پشتیبانی از ملت مظلوم فلسطین، کشتی‌های مرتبط با این رژیم که حامل کالا برای صهیونیست‌ها در دریای سرخ و دریای عرب بود، هدف حملات موشکی قرار داد و بعد از اینکه ائتلاف آمریکایی-انگلیسی برای حمایت از اسرائیل در دریای سرخ وارد عمل شد و به یمن حمله کرد، یمنی‌ها کشتی‌های مرتبط با آمریکا و انگلیس را نیز در دریای سرخ هدف گرفتند. 

این یک واقعیت است که عملیات نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ هزینه حمل‌ونقل کالا را هم برای اسرائیل و هم حامیان آن گران کرده است؛ آن هم در حالی که سایر کشتی‌ها یعنی در حدود چند صد کشتی دیگر روزانه از دریای سرخ و کانال سوئز عبور می‌کنند. 

فعالیت بندر ایلات در جنوب سرزمین‌های اشغالی به دلیل حملات پهپادی و موشکی یمنی‌ها متوقف شده است. این بندر در نتیجه حملات یمنی‌ها کاملا ورشکسته شد، کارمندان بندر اخراج شدند و صادرات و واردات کالا از آنجا متوقف شده است. تولید کالاها و قیمت کالاها در سرزمین‌های اشغالی نیز به دلیل کاهش واردات در نتیجه تهدیدهای یمنی‌ها گران تر شده و در واقع حملات یمنی‌ها خود به تنهایی تا سال‌ها بر اقتصاد اسرائیل تاثیرگذار خواهد بود. 

یعنی هر چقدر که کابینه اسرائیل تلاش می‌کند با استقراض و سنگین کردن بار بدهی خود به گونه‌ای صهیونیست‌ها را آرام نگاه داشته و مانع آشوب و اعتراض آنها شود اما از ابتدای سال جاری ۲۰۲۵، مالیات بر ارزش افزوده در اسرائیل بیشتر شده، زیرا اسرائیل از طریق آن به دنبال تامین هزینه‌های جنگی است که هنوز پایانی برای آن متصور نیست. 

آیا درست است که اسرائیل ساخت‌وساز در شهرک‌های صهیونیست‌نشین کرانه باختری را گسترش داده است؟ 

بله؛ اسرائیل از زمان تجاوز نظامی به نوار غزه، شهرک‌سازی در کرانه باختری را نیز بیش از قبل گسترش داده است، یعنی از شرایط جنگ برای اشغال بیشتر سرزمین‌های فلسطینی و استفاده از منابع طبیعی آن بهره‌برداری می‌کند. 

کابینه رژیم صهیونیستی با طرح ساخت نزدیک به ۵۳۰۰ واحد مسکونی جدید در شهرک‌های کرانه باختری موافقت کرد و با وجود هشدارهای بین‌المللی، آن را جدیدترین گام در تسریع گسترش شهرک‌سازی دانست. این اقدام با محکومیت وزارت خارجه وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین و گروه‌های مقاومت فلسطین روبه‌رو شد. 

اسموتریچ، وزیر افراط گرای دارایی صهیونیست گفته که اسرائیل به دنبال الحاق کامل کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی است؛ آن هم از طریق آواره ساختن فلسطینی‌ها به اردن و اعمال حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری است. اما هموطنان ما با پایندی به سرزمین خود و افزایش مقاومت در برابر این دسیسه‌ها ایستاده‌اند تا آن را ناکام گذارند؛ همان طور که ملت فلسطین از سال ۱۹۴۸ با اشغال فلسطین در خاک خود ماندند و مهاجرت نکردند. 

آیا بازسازی از شروط حماس در مذاکرات آتش بس است؟ 

در خصوص آتش‌بس بین اسرائیل و حماس در نوار غزه صرف نظر از آنچه در مذاکرات بر سر تعداد اسرا برای مبادله مطرح می‌شود، در خصوص مسائل اقتصادی اسرائیل باید از نوار غزه عقب‌نشینی کند و به دنبال شهرک‌سازی در شمال نوار غزه نباشد، اجازه واردات کامل کمک‌های بشردوستانه غذایی و بهداشتی را به نوار غزه بدهد و مجوز بازسازی کامل نوار غزه را صادر کند. 

اما نتانیاهو و دار و دسته وی، هر دور از مذاکرات و تلاش‌ها برای میانجیگری را ناکام می‌گذارند. همه می‌دانند که مقاومت انعطاف‌پذیری بالایی نشان داده تا آتش‌بس ایجاد شود تا از مصائب ملت غزه کم شود اما متاسفانه جامعه بین‌المللی با سکوت شرم‌آور خود برای ایجاد آتش‌بس تلاشی نمی‌کند اما نتانیاهو می‌خواهد با ایجاد یک آتش‌بس جزئی اسرای خود را آزاد کند و سپس می‌خواهد تجاوز خود به نوار غزه را با وحشی‌گری بیشتری از سر گیرد. در حالی که همه گروه‌های مقاومت فلسطین از همه تلاش‌ها برای توقف تجاوز نظامی و نسل‌کشی ملت غزه حمایت می‌کنند اما نتانیاهو و در پس وی رهبران دولت آمریکا برای ایجاد آتش‌بس مانع تراشی می‌کنند. 

آیا اسرائیل در واقع به دنبال شهرک‌سازی در نوار غزه است؟ 

بله؛ اسرائیل به دنبال شهرک‌سازی در نوار غزه و به خصوص در شمال این منطقه است. این مساله هم به دو دلیل است؛ اول اینکه بر مقاومت و به خصوص در شمال نوار غزه فائق آید و مقاومت را در شمال نوار غزه برای همیشه نابود کند، به خصوص که قبل از عقب‌نشینی رژیم اشغالگر از نوار غزه در ۲۰ سال قبل،‌ ۲۱ شهرک صهیونیست‌نشین در شمال نوار غزه وجود داشت و از همین‌رو اسرائیل به دنبال احیای این شهرک‌هاست تا مقاومت را تحت فشار قرار دهد و دلیل دوم اینکه رویای بازگشت شهرک‌سازی به نوار غزه فقط به افراطی‌های اسرائیل محدود نیست. حزب لیکود هم به دنبال بررسی این مساله به دلایل متعدد است و آنها می‌خواهند تا تحقیق کنند، چه شد که ۲۰ سال قبل مجبور شدند زیر فشار مقاومت مجبور به ترک نوار غزه شوند و حالا که شرایط فراهم است، باید به دنبال جبران مافات باشند. 

اسرائیلی‌ها کنفرانس‌های متعددی در دعوت به بازگشت به نوار غزه و اشغال آنجا برگزار کردند و آن را زمینه‌ای برای کوچاندن اجباری فلسطینیان از سرزمین‌شان از نوار غزه می‌دانند بسیاری از وزرا و اعضای کنست از حزب لیکود یا احزاب افراطی‌، خواهان شهرک‌سازی در نوار غزه هستند. 

مذاکره‌کنندگان فلسطینی هرگز اجازه اشغال مجدد نوار غزه را نمی‌دهند و از همین‌رو بر عقب‌نشینی نظامیان صهیونیست از این منطقه اصرار دارند. 

وضعیت اسکان آوارگان در سرمای فعلی نوار غزه چگونه است؟ 

وضعیت چادرهای آوارگان بسیار مصیبت بار است. این چادرها باید عوض شوند. گذرگاه‌ها باید باز شود تا کمک‌های بشردوستانه وارد شود. هفت کودک از سرما یخ زدند و به شهادت رسیدند. حتی پرستار بیمارستانی در نوار غزه نیز اخیرا به دلیل سرما به شهادت رسیده است. 

این ممانعت اسرائیل از وارد نشدن چادر هم در راستای همان نسل‌کشی و محاصره کامل است که اسرائیل علیه نوار غزه به راه انداخته تا آنها را در برابر نظامیان صهیونیست تسلیم کند. وارد نشدن کمک‌های درمانی و غذایی و آنچه آنها را در برابر سرما محافظت کند، برای تسلیم کردن ملت فلسطین است که به سرزمین خود پایبند مانده‌اند و حاضر به مهاجرت از نوار غزه نیستند. 

اوضاع اقتصادی در شمال نوار غزه همچنان وخیم است؟ 

در مورد اوضاع در شمال نوار غزه واقعا به دلیل محاصره شدید این منطقه و جرایم بی‌وقفه رژیم اشغالگر، فاجعه بار است. همه اینها با هدف کوچاندن مردم از این منطقه و تقسیم این منطقه است اما همه صحنه‌هایی که از شمال نوار غزه منتشر می‌شود و همچنین عملیات‌های مقاومتی در جبالیا، نشان می‌دهد که مقاومت تسلیم نمی‌شود. 

جهانیان که در برابر گرسنگی مردم غزه و محاصره آنها سکوت اختیار کرده‌اند، شریک این ظلم هستند، چون هیچ قدمی علیه اسرائیل برنمی‌دارند و حاضر نیستند آن را تحریم کنند یا روابط اقتصادی خود را محدود کنند. از همین‌رو همه نهادهای حقوقی و بین‌المللی می‌توانند رژیم اشغالگر را برای پذیرش حقوق ملت فلسطین تحت فشار قرار دهند. 

در حال حاضر سطح فقر در نواز غزه چه اندازه است؟ 

بیش از ۸۹ درصد مردم غزه زیر خط فقر هستند و برخی می‌گویند ۱۰۰ درصد به زیر خط فقر رسیدند. داده‌ها نشان می‌دهد که ۹۹ درصد در نوار غزه دچار ناامنی غذایی هستند. 

وضعیت بهداشتی در نوار غزه چگونه است؟ 

سیستم بهداشت و درمان ضربه سنگینی از تجاوز نظامی اسرائیل متحمل شده‌اند و حدود ۱۶۵ هزار تن آوار خانه‌ها و زباله‌ها فقط در شهر غزه انباشته شده که تاثیر زیادی بر سلامت شهروندان و به خصوص کودکان داشته است. اسرائیل عمدا با تخریب بیمارستان‌ها، از جمله بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه و کشتار و زخمی کردن آنها و تخریب بیمارستان‌ها به دنبال از بین بردن شبکه‌های بهداشت و درمان است.

ارسال نظرات