شوک‌های خارجی تهدید اصلی اقتصاد چین در ۲۰۲۵

موسسه تحقیقاتی ملی اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل پریماکوف (IMEMO) هشدار داده است که جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین می‌تواند تهدیدی جدی برای اقتصاد پکن ایجاد کند. با این حال، کارشناسان این موسسه معتقدند که این فشارها بعید است چین را وادار به انعطاف‌پذیری در برابر خواسته‌های واشنگتن کند.
شوک‌های خارجی تهدید اصلی اقتصاد چین در ۲۰۲۵
کد خبر:۱۲۴۲۹

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از اسپوتنیک؛ موسسه تحقیقاتی ملی اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل پریماکوف (IMEMO) معتقد است که جنگ تجاری ایالات متحده و چین می‌تواند مشکل جدی برای پکن باشد اما این موضوع باعث نخواهد شد که چین در برابر خواسته‌های واشنگتن انعطاف‌پذیرتر شود. 

بر اساس گزارشی که روز دوشنبه توسط موسسه اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل (IMEMO) آکادمی علوم روسیه منتشر شده و به دست اسپوتنیک رسید. تهدید اصلی برای تحقق برنامه‌های اقتصادی چین شوک‌های خارجی است، به ویژه افزایش تعرفه‌هایی که دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور منتخب ایالات متحده وعده داده است. 

این گزارش می‌افزاید که چین پتانسیل رشد اقتصادی در سطح ۵ درصد تا سال ۲۰۲۵ را دارد. برای دستیابی به این هدف، رهبری چین باید استراتژی هماهنگی از اصلاحات را در شرایط ثبات اجرا کند. 

کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در سومین نشست عمومی خود در سال ۲۰۲۴ تصمیمات استراتژیک کلیدی در حوزه توسعه اقتصادی و اجتماعی اتخاذ کرد. کارشناسان روسی مدعی هستند اجرای این تصمیمات وظیفه اصلی سال ۲۰۲۵ خواهد بود. 

همچنین کارشناسان IMEMO توضیح دادند شوک‌های خارجی به تهدید اصلی برای تحقق برنامه‌های اقتصادی پکن تبدیل شده‌اند. افزایش قابل‌ توجه تعرفه‌ها که توسط دونالد ترامپ بر تمام کالاهای وارداتی از چین به ایالات متحده وعده داده شده، می‌تواند ضربه حساسی به تولیدکنندگان چینی وارد کند که در صورت اجرا، تعرفه‌های جدید درآمد صادراتی چین را کاهش داده، رشد تولید ناخالص داخلی را کند کرده و چالش‌های بیشتری برای اشتغال ایجاد خواهد کرد. 

نویسندگان گزارش همچنین پیش‌بینی می‌کنند که سیاست‌های انزوایی بیشتری از سوی ایالات متحده و متحدانش در حوزه فناوری‌های پیشرفته علیه چین اعمال شود. در این زمینه، آنها اشاره می‌کنند که چین به مسیر جایگزینی واردات فناوری‌های کلیدی و گسترش تولید محصولات پیشرفته ادامه خواهد داد. 

این گزارش می‌افزاید اگر ترامپ تهدید خود برای افزایش موانع تعرفه‌ای علیه صادرات چین به ایالات متحده را عملی کند، اثر مثبت سیاست‌های محرک اقتصادی داخلی ممکن است، به‌ طور قابل‌ توجهی تضعیف یا حتی از بین برود. 

مقامات چینی همه تلاش خود را برای جلوگیری از این وضعیت انجام خواهند داد و به احتمال زیاد پاسخ پکن به اقدامات دولت ایالات متحده، یک بسته جدید از اقدامات محرک اقتصادی خواهد بود.

این گزارش بیان دارد عوارض جانبی می‌تواند شامل کاهش بیش از حد سیاست‌های پولی، ایجاد شرایط برای افزایش تورم و افزایش بدهی داخلی باشد. با این حال کاهش سرعت رشد اقتصادی بعید است که چین را انعطاف‌پذیرتر کند یا آن را مجبور به امتیازدهی قابل‌ توجه به ایالات متحده کند. 

ترامپ بارها گفته است که قصد دارد تعرفه‌های بیشتری بر محصولات چین و سایر کشورها اعمال کند. در تاریخ ۲۵ نوامبر، رئیس‌ جمهور منتخب ایالات متحده وعده داد که ۱۰ درصد به تعرفه‌های کالاهای وارداتی از چین اضافه کند. وی همچنین وعده داد که به محض اینکه در تاریخ ۲۰ ژانویه بر سر کار بیاید، یک دستور اجرایی برای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام کالاهای وارداتی از مکزیک و کانادا امضا خواهد کرد.

ارسال نظرات