از جنگ تعرفه ترامپ تا نوشدارو پس از گرانی برنج
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامههای مهم کشور در گزارشهای اقتصادی امروز خود به موضوعاتی اعم از جنگ تجاری تعرفه، تورم در صنعت، نوسانات بازار برنج، تغییر الگوهای سرمایهگذاری در طلا، چالشهای دستمزدی کارگران و تجربه ببرهای صنعتی پرداختهاند.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش خود با عنوان «جنگ جهانی تعرفه» نوشته است: «دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده روز شنبه با تهدید اعمال تعرفههای سخت بر مکزیک، کانادا و چین، زمینه را برای یک جنگ تجاری بیثباتکننده با بزرگترین شرکای تجاری آمریکا فراهم کرد. پیشتر قرار بود تعرفهها از روز سهشنبه آغاز شود اما اکنون متحدان آمریکا از جمله کانادا و مکزیک اعلام کردهاند که به مقابله به مثل خواهند پرداخت.»
«صنعت در تور تورم» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه شرق بود که از تاثیر نوسانات قیمت ارز بر صنعت صحبت کرده است. این گزارش عنوان میکند: «اقتصاد ایران در ماههای اخیر دستخوش نوسانات شدیدی شده که تورم بیسابقه و جهش نرخ ارز در صدر این تحولات قرار دارد. واحدهای صنعتی به دلیل افزایش هزینههای تولید، کمبود نقدینگی و کاهش تقاضا، با بحران عمیقی مواجه شدهاند. کارشناسان تأکید میکنند که عدم اتخاذ راهبرد منسجم از سوی دولت میتواند به رکود عمیق در صنعت، افزایش بیکاری و کاهش تولید ملی منجر شود.»
روزنامه جامجم هم در گزارش اقتصادی صفحه ۳ خود با عنوان «نوشدارو پس از گرانی برنج!» تحولات در بازار برنج را که با نوسانات شدیدی روبهرو شده، بررسی کرده است.
روزنامه فرهیختگان در گزارش خود با عنوان «جریانشناسی فروشندگان طلای آنلاین» توضیح داد: «سرمایهگذاری در طلا همواره مورد توجه ایرانیان بوده اما امروزه رشد عجیب و غریب سکوهای فروش برخط طلای آبشده، تفاوت چشمگیری با سرمایهگذاری سنتی ایجاد کرده است. کارشناسان نسبت به از دست رفتن داراییهای مردم هشدار داده و پیشنهاد کردهاند که سیاستگذاران زیرساختهای قانونی برای فعالیت این پلتفرمها را ایجاد کنند تا فضای قانونی و کمریسک برای سرمایهگذاران فراهم آید.»
روزنامه وطن امروز در گزارش خود با عنوان «نمایش دستمزد» به عدم تطابق حقوق و دستمزد کارگران با تورم به عنوان یک مشکل جدی پرداخته است. این روزنامه نوشت: «کارگران به دلیل دستمزدهای پایین تمایلی به فعالیت در مشاغل صنعتی ندارند و این موضوع باعث افزایش قراردادهای کوتاهمدت و کمبود نیرو در بازار کار شده است. کارشناسان و کارفرمایان معتقدند دستمزدها باید حداقل مطابق با تورم افزایش یابد تا قدرت خرید حفظ شود و رونق اقتصادی ایجاد گردد. وزیر تعاون نیز با دعوت از کارشناسان، کارفرمایان و کارگران پیشنهادهایی برای تعیین حقوق منصفانه را مطرح کرده است.»
روزنامه سازندگی در گزارش خود با عنوان «ببرهای صنعتی» به بررسی تجربه ببرهای آسیایی پرداخته شده است. این گزارش بیان دارد: «کشورهایی نظیر تایوان، سنگاپور و هنگ کنگ که به عنوان ببرهای آسیایی شناخته میشوند، از طریق توسعه صادرات و ایجاد دولتهای مرکزی قوی به رشد اقتصادی سریع دست یافتند. در این میان، اصلاحات اقتصادی چین پس از مرگ مائو و به قدرت رسیدن شیائوپینگ، با ایجاد مناطق آزاد اقتصادی، منجر به افزایش پنج برابری صادرات در کمتر از یک دهه شد. این تجربه به عنوان الگویی برای توسعه صنعتی و صادراتمحور مطرح شده است.»