چین یارانه انرژی‌های تجدیدپذیر را کاهش می‌دهد

چین در پی رکوردشکنی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و دستیابی زودهنگام به اهداف اقلیمی خود، تصمیم گرفته است که یارانه‌های مربوط به این بخش را کاهش دهد. کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین (NDRC) اعلام کرد که از نیمه امسال، پروژه‌های جدید انرژی تجدیدپذیر بر اساس «مناقصه‌های مبتنی بر بازار» قیمت‌گذاری خواهند شد.
چین یارانه انرژی‌های تجدیدپذیر را کاهش می‌دهد
کد خبر:۱۵۱۶۳

به گرارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از رویترز؛ آژانس ارشد برنامه‌ریزی اقتصادی چین روز یکشنبه اعلام کرد که اقداماتی را برای کاهش یارانه‌های پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر در پیش گرفته؛ پس از آنکه نصب نیروگاه‌های خورشیدی و بادی در این کشور با رشد چشمگیری همراه بوده است. 

چین در سال ۲۰۲۴ رکوردهای خود را در زمینه نصب نیروگاه‌های خورشیدی شکست و ظرفیت نصب‌شده این انرژی نسبت به سال قبل ۴۵ درصد افزایش یافت. طبق داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر، ظرفیت نصب‌شده انرژی خورشیدی در چین اکنون به حدود ۸۸۷ گیگاوات رسیده است. 

افزایش چشمگیر این نصب‌ها باعث شد که چین شش سال زودتر از موعد، به هدف تعیین‌شده برای سال ۲۰۳۰ دست یابد. این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور ایالات متحده برای دومین بار، این کشور را از توافق اقلیمی پاریس خارج کرده و متعهد شده که حفاری برای نفت و گاز را تسهیل کند. 

کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین (NDRC) اعلام کرد که به همراه اداره انرژی این کشور، اصلاحاتی مبتنی بر بازار را در سیاست‌های تشویقی برای پروژه‌های انرژی پاک اعمال کرده است. این کمیسیون اعلام کرد که ظرفیت انرژی‌های پاک چین اکنون بیش از ۴۰ درصد از کل ظرفیت تولید انرژی این کشور را تشکیل می‌دهد که این امر تا حدی به دلیل سیستم حمایتی‌ بوده که قیمت‌های تضمینی برای فروش انرژی تجدیدپذیر به شبکه ارائه می‌داد. 

NDRC در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هزینه توسعه انرژی‌های نو در مقایسه با مراحل اولیه به‌ طور قابل‌ توجهی کاهش یافته است.»

این نهاد افزود که تمامی پروژه‌های جدیدی که پس از ژوئن امسال تکمیل شوند، ملزم به فروش برق خود بر اساس مناقصه‌های مبتنی بر بازار خواهند بود.

NDRC همچنین اعلام کرد که انتظار نمی‌رود که این تغییر بر قیمت برق مصرف‌کنندگان خانگی و کشاورزی تاثیر بگذارد و قیمت برق برای واحدهای صنعتی و تجاری پس از اجرای این سیاست تقریبا ثابت خواهد ماند. 

این کمیسیون تاکید کرد که برای اجرای این برنامه، با دولت‌های محلی سراسر چین همکاری خواهد کرد اما جزئیاتی درباره فرمول قیمت‌گذاری جدید ارائه نکرد. کاهش یارانه‌ها برای مزارع خورشیدی جدید می‌تواند فشار بیشتری بر صنعت خورشیدی چین وارد کند؛ صنعتی که در آن، مازاد ظرفیت تولید نسبت به تقاضای جهانی باعث کاهش شدید قیمت پنل‌های خورشیدی شده و بقای تولیدکنندگان کوچک‌تر را به خطر انداخته است.

ارسال نظرات