
۴۰ درصد از صادرکنندگان دنیا نگران کاهش درآمدهای صادراتی خود هستند

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از رویترز؛ با تشدید موج جدید تعرفههای تجاری آمریکا، نگرانی میان صادرکنندگان جهانی به شدت افزایش یافته است، به گونهای که طبق نتایج یک نظرسنجی بینالمللی، ۴۲ درصد از شرکتها پیشبینی کردهاند که درآمد صادراتی آنها در آینده نزدیک کاهش چشمگیری خواهد داشت.
این گزارش که روز سهشنبه از سوی شرکت بیمه اعتباری آلیانتس ترید (Allianz Trade) منتشر شد، حاصل بررسی دیدگاه ۴۵۰۰ صادرکننده از کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، لهستان، بریتانیا، ایالات متحده، چین و سنگاپور در ماههای مارس و آوریل است.
پیش از اعلام سیاستهای تازه دونالد ترامپ که آن را «روز رهایی» نامید (روزی که رئیس جمهور آمریکا از وضع تعرفه علیه تقریبا تمام شرکای تجاری این کشور خبر داد)، فقط ۵ درصد از شرکتها نگران افت درآمدهای صادراتی خود بودند.
آیلین سومرسان کوکی، مدیرعامل آلیانتس ترید در توضیح نتایج این نظرسنجی گفت: «برخلاف خوشبینی گستردهای که پیش از روز رهایی وجود داشت، نتایج امسال نشان میدهد فضای تجارت جهانی همچنان با بیثباتی و چندپارگی روبهروست و این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت.»
وی همچنین با اشاره به چشمانداز اقتصادی افزود: «برآورد ما این است که در سال ۲۰۲۵، زیان صادراتی در سطح جهانی به حدود ۳۰۵ میلیارد دلار خواهد رسید.»
در میان کشورهای بررسی شده، آلمان به دلیل وابستگی بالای اقتصادش به صادرات، بیش از سایر کشورها در معرض آسیب قرار دارد. طبق نتایج این نظرسنجی، ۳۹ درصد از شرکتهای آلمانی پس از اعلام تعرفهها، انتظار کاهش درآمد صادراتی خود را دارند.
همچنین صادرکنندگان آلمانی بیش از سایر کشورها نسبت به ریسکهای ژئوپلیتیکی و سیاستهای حمایتگرایانه ابراز نگرانی کردهاند. ۳۵ درصد از شرکتهای آلمانی این عوامل را تهدیدی جدی دانستهاند، در حالی که این رقم در میانگین سایر کشورها، ۲۹ درصد بوده است.