۱۴:۲۰ ۱۴۰۴/۰۳/۰۷

قیمت برق در تابلوی سبز بورس انرژی واقعی است

رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر "ساتکا" گفت: قیمت برق در بورس انرژی واقعی نبوده و دستوری است در حالی که قیمت آن در تابلوی سبز بورس انرژی واقعی است.
قیمت برق در تابلوی سبز بورس انرژی واقعی است
کد خبر:۲۴۳۵۱

به گزارش اقتصاد معاصر؛ حمیدرضا صالحی سلمی روز چهارشنبه در سمینار نیروگاه های خورشیدی برای صنایع آذربایجان شرقی در تبریز اظهار کرد: نگاه به نیروگاه های انرژی تجدیدپذیر در کشور تاکنون فانتزی بوده است اما اقدامات خوبی از سوی انجمن ساتکا صورت گرفته و کارهای زیرساختی در این زمینه در حال انجام است تا تولید این نوع انرژی در کشور توسعه پیدا کند.

وی ادامه داد: اکنون قیمت برق تولیدی نیروگاه های انرژی های تجدید پذیر در تابلوی سبز بورس انرژی ۵۰ هزار ریال برای هر کیلووات ساعت است که این دستاورد، نتیجه تلاش مجموعه انجمن و همکاری دولت و وزارت نیرو است.

وی افزود: برای افزایش تولید برق پاک، باید پروژه های جدیدی تعریف و عقب ماندگی در این زمینه را جبران کنیم.

۸۰درصد نیروگاه های در دست ساخت در جهان، مربوط به انرژی های تجدید پذیر است

عضو هیات مدیره انجمن ساتکا نیز در این سمینار با بیان اینکه نیروگاه های انرژی های تجدید پذیر صنعت نوپایی است و نیاز به تامین زیرساخت های لازم دارد، گفت: از سال ۲۰۲۰، ۸۰ درصد نیروگاه هایی که در جهان ساخته شده از نوع نیروگاه های انرژی های تجدیدپذیر بوده در حالیکه این رقم در ایران کمتر از یک درصد است.

محمود کریمی ادامه داد: ناترازی برق در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳ هزار مگاوات بود که این رقم به ۱۸ هزار مگاوات در سال گذشته رسید و پیش بینی می شود این رقم برای سالجاری به رقم ۲۵ هزار مگاوات برسد و با توجه به کمبود سوخت برای تولید برق، نیاز است که نیروگاه های انرژی های تجدید پذیر از جمله خورشیدی در کشور توسعه یابند.

وی خاطرنشان کرد: زمانیکه در سال ۱۳۹۳، کارشناسان ناترازی برق در سال دهه ۱۴۰۰ را به درستی پیش بینی کردند ظرفیت های جدید در نیروگاه ها ایجاد نشد در صورتیکه اگر آن موقع مورد توجه قرار می گرفت و ساخت نیروگاه های انرژی های تجدیدپذیر شروع می شد امروز شاهد این ناترازی حداقل به شکل فعلی نبودیم.

کریمی افزود: کسری سوخت و گاز مورد نیاز نیروگاه های حرارتی که پیش بینی می شود در سال ۱۴۱۱ به بیش از ۵۸۰ میلیون مترمکعب برسد ایجاب می کند که نیروگاه های انرژی های تجدید پذیر بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: زیان صنعت فولاد از قطعی برق در سال ۱۴۰۲، روزانه ۲ هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال بود که اگر این رقم را صنایع برای خرید برق از بورس انرژی از قرار هر کیلووات ۵۳۰ هزار ریال هزینه می کردند باز به صرفه تر بود.

به گزارش ایرنا، در این سمینار یک روزه که برای آشنایی صنایع استان با نیروگاه های انرژی های تجدید پذیر در نظر گرفته شده بود در مورد مزایای ایجاد این نوع نیروگاه ها در کنار واحدهای صنعتی و بازگشت سرمایه ظرف پنج سال توضیحاتی از سوی کارشناسان انجمن ساتکا ارایه شد.

نمایشگاهی نیز در کنار این سمینار دایر بود و شرکت های فعال در زمینه انرژی های تجدیدپذیر، محصولات خود را در معرض دید شرکت کنندگان در سمینار قرار دادند.

انجمن سازندگان و تامین‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر (ساتکا)، با بیش از ۴۰۰ عضو فعال در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر ذیل اتاق بازرگانی ایران فعالیت می‌ کند.

این انجمن در راستای منافع شرکت‌های عضو، توسعه بازار، رفع موانع، ارائه راه‌حل برای چالش‌ها و تدوین برنامه‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را در دستور کار دارد و کمیته‌ها و کارگروه‌های مختلفی را برای بررسی مسائل مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر تشکیل داده است./ ایرنا

ارسال نظرات