۱۵:۰۷ ۱۴۰۳/۰۸/۱۶

بازار سرمایه؛ کماکان سردرگم و رهاشده

بازار سرمایه برای گذر از ناخوش احوالی‌ها و شرایط بد خود، نیازمند بهبود شرایط متغیرهای داخلی و خارجی به صورت همزمان است.
بازار سرمایه؛ کماکان سردرگم و رهاشده
کد خبر:۷۲۵۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ دماسنج اصلی بازار سرمایه دیروز را برخلاف روزهای ابتدای هفته مثبت بود و با رشد حدود ۷ هزار واحدی و افزایش ۰.۳۵ درصدی، در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۴‌ هزار واحدی ایستاد. شاخص کل هم‌وزن نیز حدود ۰.۰۵‌ درصد افت کرد. 

ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که سهام و حق‌تقدم را شامل می‌شود، کاهش یک‌‌هزار و ۷۷۴ میلیارد تومانی را ثبت کرد. همچنین دیروز ۲۴ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات بازار خارج شد. 

این در شرایطی بوده که بازار سرمایه مانند سایر بازارها از روز گذشته، همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، نیم‌نگاهی محتاطانه نسبت به این رویداد داشته و دارد. 

توقف دلار بازار آزاد در حوالی کانال ۷۰ هزار تومان هم موجب شده تا اختلاف دلار نیمایی با بازار آزاد فعلا بیشتر بماند و وعده تک‌نرخی شدن نرخ ارز در چنین شرایطی عملی نباشد. 

از سوی دیگر در بازار سکه و طلا هم، پس از رشد قابل توجه دارایی سرمایه‌گذاران این بازار، فعلا نرخ‌های ثبت شده در حال اصلاح ناچیز و تثبیت بوده و در بازار خودرو و مسکن نیز، هر چند رکود و بلاتکلیفی حاکم است اما از کاهش نرخ‌ها خبری نیست و فعالان و سرمایه‌گذاران این بازارها چشم به اخبار سیاسی و اقتصادی دوخته‌اند. 

از طرفی دیگر در روزها و هفته‌های اخیر، صحبت‌هایی در خصوص عرضه دوباره خودرو در بورس‌کالا به میان آمده است؛ تجربه‌ای که در سال ۱۴۰۱، یک‌بار به وقوع پیوست و با وجود نتایج مثبتی که داشت، متوقف و حالا امید به انجام دوباره‌اش در بازار سرمایه بیشتر شده است. 

افزون بر این، در حال حاضر متغیرهایی مانند نرخ بهره نیز کاهش محسوسی نداشته و با پایان یافتن انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، تکلیف سهامداران بورسی با این مولفه در حال تعیین شدن است. از دیگر سو، ریسک‌های ناشی از مناقشات سیاسی و نظامی منطقه، دست‌کم در حد خبرها کاهش یافته و به نظر می‌رسد با تعیین‌تکلیف انتخابات آمریکا، مسیر تنش‌های سیاسی منطقه خاورمیانه نیز مشخص شود. 

علاوه بر این ریسک‌ها و مولفه‌ها، در ۴ ماه مانده به پایان سال ۱۴۰۳، ریسک‌های دیگری از جمله بررسی و تصویب بندهای مختلف لایحه بودجه سال آینده، سرما و قطعی گاز و برق صنایع، ملموس شدن کسری بودجه دولت و تلاش برای رفع آن و مواردی از این دست نیز، بازار سرمایه را طی روزها و هفته‌های پیش‌ رو به خود مشغول خواهد کرد. 

در این زمینه، برخی کارشناسان معتقدند که بازار سرمایه برای گذر از ناخوش احوالی‌ها و شرایط بد خود، نیازمند بهبود شرایط متغیرهای داخلی و خارجی به صورت همزمان است. 

این در حالی بوده که بازار سرمایه، امروز را با تعیین‌تکلیف ریسک انتخابات ایالات متحده پشت سرگذاشت؛ جایی که دونالد ترامپ، به عنوان نامزد جمهوری‌خواه توانست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به حد نصاب ۲۷۷ رای الکترال برسد و پیروزی را از آن خود کند. 

برخی معتقدند که پیروزی وی می‌تواند، محرک مهمی برای افزایش نرخ دلار جهانی و همچنین عاملی فزاینده در افزایش تورم کشورمان باشد. 

از این‌رو، بازار سرمایه که امروز را با افت ۱۷ هزار واحدی معاملات آغاز کرده بود، از نیمه‌های معاملات، به دلیل تقاضا برای جمع‌آوری سهام ارزنده، تقویت شد و در نهایت این افت، جای خود را به کاهش ۷ هزار واحدی داد.

ارسال نظرات