۰۹:۲۰ ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۲ مهر ۱۴۰۳)؛

از خالی‌بودن ذخایر نیروگاه‌ها تا دیوار کوتاه مازوت

دکه اقتصاد همچون روزهای گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از خالی‌بودن ذخایر نیروگاه‌ها تا دیوار کوتاه مازوت
کد خبر:۷۷۴۴

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از همایش صنعت ساختمان، احتکار زمین برای ساخت مسکن، مازوت‌سوزی و قطعی برق برنامه‌ریزی‌شده، اتصال شبکه بانکی ایران و روسیه و همچنین ناترازی در بخش کشاورزی پرداخته‌اند.

روزنامه شرق در گزارش اقتصادی امروز خود به نخستین همایش صنعت ساختمان اشاره کرده و نوشته است: «رئیس انجمن صنعت ساختمان در همایش «چشم‌انداز صنعت ساختمان» بر لزوم آزاد گذاشتن بخش خصوصی برای افزایش عرضه مسکن تاکید کرد و از دولت خواست که از مداخلات خود بکاهد. وی بیان کرد که مشکلاتی همچون قوانین قدیمی و طولانی شدن فرآیند دریافت مجوزها مانع از بهبود وضعیت مسکن شده است. همچنین، تاکید شد که دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کند و کارهای اساسی را به آن سپرد.» 

موضوع گزارش روزنامه جوان هم مربوط به حوزه مسکن بود. این مطلب که تیتر «کلان‌شهرها قربانیان احتکار زمین در دولت» بود، مدعی شد که احتکار ۱.۷ میلیون هکتار زمین در نهادهای دولتی کلانشهرهای ایران را با بحران مسکن و تراکم جمعیت بالا روبه‌رو کرده است. 

«توصیه‌های ۱۲ اقتصاددان برای حل ناترازی‌ها» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه اعتماد بود که به نشست اقتصاددانان با رئیس جمهور اشاره کرده و نوشته است: «اقتصاددانان به لزوم بازگشت خودرو به بورس و نیاز به وفاق در نظام حکمرانی تاکید کردند. در هیمن راستا مسعود نیلی، اقتصاددان بر ایجاد یک فضای همکارانه برای اصلاحات و نزدیکی به عدالت در توزیع یارانه‌ها تاکید کرد. همچنین، رئیس‌ جمهور اعلام کرد که دولت به دنبال ایجاد شفافیت در بودجه، پرهیز از ایجاد شوک در جامعه و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر است.» 

بحث قطعی برنامه‌ریزی شده برق در کشور، موضوع پربحث این روزها تلقی می‌شود. از همین‌رو روزنامه‌های هم‌میهن و فرهیختگان، در گزارش اقتصادی امروز خود به بررسی ابعاد همین مساله پرداختند. 

تیتر گزارش روزنامه هم‌میهن، «چرا ذخایر نیروگاه‌ها خالی شد» بود که بیان می‌کند: «بخش عمده‌ای از قطعی برق در روزهای آینده، به دلیل کمبود و ناترازی برق است و سوالات زیادی در مورد مسؤولیت دولت سیزدهم و میراث دولت‌های قبلی وجود دارد. رسانه‌ها به ویژه روزنامه کیهان، ناکارآمدی دولت فعلی را نکوهش کرده و به افزایش قطعی برق در طول تابستان نیز اشاره کرده‌اند. معاون وزیر صمت عدم تامین سوخت نیروگاه‌ها و ۵۰ هزار میلیارد تومان ضرر ناشی از قطعی برق را مطرح کرده است.» 

عنوان گزارش روزنامه فرهیختگان هم «دیوار کوتاه مازوت» بود که به سوالی مبنی بر «چرا به جای یک بحث کارشناسی با یک تئاتر روبه‌رو هستیم؟» پاسخ داده و نوشته است: «دولت اعلام کرده که مصرف مازوت در سه نیروگاه اراک، اصفهان و کرج متوقف خواهد شد تا سلامت عمومی تضمین شود. این تصمیم باعث شده که به دلیل نیاز به تامین انرژی، خاموشی‌های منظم در برخی مناطق اعمال شود. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، بر ضرورت توقف مازوت‌سوزی تاکید کرده و به لزوم شفاف‌سازی در اعلام دلایل قطعی برق و گاز اشاره دارد. این در حالی بوده که تحلیل‌ها نشان می‌دهد که سهم نیروگاه‌های مذکور از کل مصرف مازوت نیروگاهی کشور حدود ۹ درصد است.» 

«شتاب حذف دلار» هم عنوان گزارش صفحه ۳ روزنامه وطن امروز بود. این مطلب با محوریت نشست دیروز محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی و صحبت‌های وی در رابطه با اتصال شبکه بانکی ایران و روسیه نوشته شده و بیان می‌کند: «دیروز، با حضور رئیس کل بانک مرکزی ایران، شبکه پرداخت میر روسیه به شبکه شتاب ایران متصل شد. این اتصال به اتباع ایرانی این امکان را می‌دهد که با کارت‌های بانکی خود از خودپردازهای روسیه، وجوه خود را به روبل دریافت کنند. این رویداد در ادامه توافقی است که در تیر ۱۴۰۳ برای تبادلات تجاری و استفاده از ارزهای محلی (ریال و روبل) به امضا رسید. هدف این توافق کاهش هزینه‌ها و زمان تراکنش‌ها و تسهیل مبادلات تجاری بین دو کشور است.» 

روزنامه جام‌جم هم در گزارشی با عنوان «رشد ناترازی در بخش کشاورزی» نوشت: «در سال گذشته، ایران با صادرات ۸.۵ میلیون تن کالاهای کشاورزی تنها ۶.۲ میلیارد دلار درآمد کسب کرده است، در حالی که واردات ۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی، ۱۷.۴ میلیارد دلار هزینه داشته و به این ترتیب تراز تجاری منفی ۱۱.۲ میلیارد دلاری به وجود آمده است. وزارت جهاد کشاورزی از وضعیت ناترازی در این بخش خبر داده و دلیل آن را خام‌فروشی، نبود صنایع تبدیلی و تغییرات اقلیمی معرفی کرده است.»

ارسال نظرات