18/آذر/1403 | 16:35
۲۳ هزار و ۷۳۷ تن چای گروه دبش به فروش رسید پزشکیان: باید در کشور FATF داخلی را پیاده کنیم فروش آمبولانس‌های وارداتی تا ۱۰ سال ممنوع می‌شوند ابعاد جدید از کلاهبرداری «رضایت خودرو»؛ گردش حساب میلیاردی با حساب کارمندان سخنان معاون پارلمانی دولت درباره تغییر قیمت بنزین حق بیمه سالانه برق هر واحد مسکونی ۴۲۰ هزار تومان تعیین شد قالیباف: اختیار افزایش قیمت سوخت در دست دولت است قالیباف: دولت ظرف ۳ ماه برای انتقال صندوق‌های بازنشستگی به تامین اجتماعی لایحه بدهد سخنان قالیباف درباره کالا برگ و صرفه جویی در مصرف انرژی پزشکیان: از نمایندگان متشکرم که بودجه نوشته شده را با برخی اشکالات پذیرفتند هزینه مسکن حداقل بین ۵۰ تا ۷۵ درصد درآمد خانواده‌ها را در بر می‌گیرد تاکید پزشکیان بر صیانت از معیشت مردم اسلامی: برنامه هسته‌ای ایران شفاف و تحت نظر آژانس است تعیین تکلیف بیش از ۸۳ هزار وسیله نقلیه توقیفی قالیباف: وظیفه وزراتخانه‌های نفت و نیرو تامین انرژی پایدار در کشور است
۱۱:۴۰ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۶ آبان ۱۴۰۳)؛

از مصائب تولید خودرو تا جایگاه پنجم ایران در مصرف زیاد انرژی

دکه اقتصاد همچون روزهای گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از مصائب تولید خودرو تا جایگاه پنجم ایران در مصرف زیاد انرژی
کد خبر:۸۰۹۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از افزایش تعرفه واردات خودرو در سال بعد، مشکلات صنعت خودرو در کشور، میزان مصرف انرژی در کشور، دیدار نماینده ویژه ترامپ با سفیر ایران در نیویورک و پیش‌بینی روند کاهشی قیمت ارز و سکه پردخته‌اند.

عنوان گزارش اقتصادی امروز روزنامه اعتماد «خودروی خارجی گران‌تر می‌شود؟» بود که به بررسی افزایش تعرفه واردات ماشین‌های خارجی پرداخته است. این گزارش بیان می‌کند: «کمیسیون تلفیق در بررسی بودجه ۱۴۰۴، سقف واردات خودرو را از ۲ به ۳ میلیارد یورو افزایش و تعرفه واردات را از ۱۰۰ درصد به ۸۰ درصد کاهش داد. با این حال، متوسط حقوق ورودی خودرو‌ها ۷۰ درصد باقی مانده و این تغییرات منجر به افزایش قیمت خودرو‌های وارداتی در سال آینده خواهد شد. مشخص نیست این تصمیم در حمایت از تولید داخلی خودرو اتخاذ شده یا برای مقابله با اثرات تورم جاری، چراکه کاهش تعرفه واردات کالا‌های اساسی مانند خودرو در این شرایط تورمی، مد نظر قرار نگرفته است.»

روزنامه جام‌جم هم در گزارش اقتصادی امروز خود با عنوان «مصائب تولید از برنامه تا اجرا» به کم‌وکسری‌های صنعت خودرو پرداخت. در این گزارش آمده است: «با گذشت بیش از دو دهه از تدوین نخستین سند توسعه صنعتی در ایران، همچنان نبود استراتژی منسجم و اجرایی در این حوزه، مشکلات جدی برای تولید و رقابت‌پذیری صنایع کشور ایجاد کرده است. بر اساس بند ۴۸ قانون برنامه هفتم توسعه، وزارت صمت باید ظرف سه ماه سندی با عنوان «راهبرد ملی پیشرفت صنعتی و ارتقا زنجیره‌های ارزش» را تدوین و برای تصویب به هیات وزیران ارائه کند. این سند باید مبنای تمام تصمیمات و حمایت‌های مالیاتی، تعرفه‌ای، تسهیلات بانکی و واگذاری زمین قرار گیرد.»

«ایران جزء ۵ کشور پرمصرف انرژی است»، عنوان گزارش صفحه ۱۵ روزنامه فرهیختگان بود که به میزان مصرف انرژی در ایران پرداخته است. این گزارش بیان می‌کند: «رشد اقتصادی ایران در سه دهه گذشته عمدتا بر سرمایه فیزیکی متکی بوده، در حالی که سهم نیروی کار و سرمایه انسانی ناچیز و بهره‌وری منفی بوده است. این موضوع نشان می‌دهد که گروه‌های کم‌درآمد که به نیروی کار و سرمایه انسانی متکی‌اند، از رشد اقتصادی بهره چندانی نبرده و مدل رشد اقتصادی کشور فراگیر نیست. با این حال، در سه سال اخیر، سهم بهره‌وری در رشد اقتصادی افزایش یافته و به ۷۵ درصد از رشد میانگین سالانه ۴.۵ درصدی رسیده است، در حالی که این سهم در ۲۰ سال گذشته فقط ۳۸ درصد بود.»

روزنامه دنیای اقتصاد هم در گزارش امروز خود تحت عنوان «فرستاده ویژه ترامپ در اتاق ایروانی؟» به دیدار نماینده ویژه ترامپ با سفیر ایران در نیویورک اشاره می‌کند. در این گزارش آمده است: «ایلان ماسک، مشاور نزدیک دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا با سفیر ایران در سازمان ملل، امیرسعید ایروانی، دیدار کرد. این نشست محرمانه که با هدف کاهش تنش میان تهران و واشنگتن برگزار شد، از سوی مقامات ایرانی «مثبت» توصیف شد. این دیدار در شرایطی صورت می‌گیرد که پس از پیروزی ترامپ در انتخابات اخیر، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال بازگشایی مسیر مذاکرات میان ایران و آمریکا افزایش یافته است. ایران به‌رغم سابقه تنش‌ها در دوران ریاست جمهوری قبلی ترامپ، از جمله خروج از برجام و ترور سردار قاسم سلیمانی، به دنبال بررسی امکان توافق جدید است.»

«بازار در انتظار توافق» تیتر گزارش اقتصادی امروز روزنامه ابتکار بود. در این گزارش آمده است: «قیمت دلار در هفته سوم آبان با کاهش ۸۰۰ تومانی مواجه شد. سیاست‌گذاری‌های ارزی و سیگنال‌های دیپلماتیک، نظیر سفر گروسی به تهران و بحث توافقات هسته‌ای، عامل این کاهش شناخته شده‌اند. همچنین پیش‌بینی می‌شود در صورت نهایی شدن توافق آتش‌بس لبنان، کاهش بیشتری در قیمت دلار رخ دهد.»

ارسال نظرات