اجارهنشینی در ایران کمتر از ۸۸ کشور جهان
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بررسی آمارها از وضعیت مسکن در کشورهای مختلف نشان میدهد، اجارهنشینی مشکلی است که تقریبا همه کشورها با آن روبهرو هستند و از این نظر تفاوتی بین کشورهای فقیر و ثروتمند یا بین کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه نیست.
بالاترین درصد مالکیت مسکن در میان ۱۹۶ کشوری که مورد بررسی قرار گفتهاند، مربوط به آلبانی است. در این کشور ۹۵.۶ درصد مردم مالک مسکن هستند و در خانه ملکی خود زندگی میکنند. لائو با ۹۵.۹ درصد و رومانی با ۹۴.۸ درصد به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار دارند.
گفتنی است که مالکیت مسکن در کشورهای ثروتمند حاشیه جنوب خلیج فارس تناسبی با ثروت و دارایی آنها ندارد، به طوری که بحرین رتبهای بهتر از ۴۲ در رده بندی جهانی از این نظر به دست نیاورده است. ۸۳.۱ درصد مردم در این کشور مالک مسکن هستند.
جایگاه عمان در این رتبهبندی ۴۵ بوده و ۸۳ درصد مردم این کشور در مسکن ملکی خود زندگی میکنند. در کویت نیز بیش از ۲۲ درصد مردم مستاجر هستند و در کشور ثروتمندی مثل قطر بیش از ۳۰ درصد مردم در خانه اجارهای زندگی میکنند. رتبه قطر از نظر میزان مالکیت مسکن در جهان ۱۵۱ اعلام شده است.
وضعیت عربستان به نسبت کشورهای مذکور بدتر است. در این کشور ۶۲ درصد مردم صاحب خانه هستند و به عبارتی ۳۸ درصد مردم در خانه اجارهای زندگی میکنند. رتبه این کشور از نظر مالکیت مسکن در جهان ۱۸۴ است.
نگاهی به وضعیت ایران از نظر مالکیت مسکن
آمارها نشان میدهند وضعیت ایران از نظر مالکیت مسکن بهتر از بسیاری از کشورهای ثروتمند است. دادههای مرکز آمار ایران نیز نشان میدهند، ۷۴ درصد مردم کشور در مسکن ملکی زندگی میکنند و ایران از این نظر در رتبه ۱۰۸ جهان قرار گرفته است. بر این اساس درصد مالکیت مسکن در ایران بیشتر از ۸۸ کشور جهان بوده که برخی کشورهای اروپایی نیز در این بین قرار دارند. از جمله این کشورها ایسلند، آلمان، یونان، بلژیک، لوکزامبورگ، هلند، فنلاند، فرانسه و انگلیس هستند.
مالکیت مسکن در آمریکا نیز کمتر از ایران است. این کشور با درصد مالکیت ۶۵.۹ درصدی در رتبه ۱۷۳ قرار میگیرد. همچنین انگلیس با ۶۳.۲ درصد، جایگاه ۱۸۳ را دارد. کمترین میزان مالیکت مسکن نیز در جهان به هنگکنگ مربوط میشود، به طوری که در این شهر چینی تنها ۳۶.۷ درصد مردم خانهدار هستند که کمترین رقم در جهان است.