۱۷:۳۵ ۱۴۰۳/۰۷/۰۸
معاون ارزی اسبق بانک مرکزی در گفت‌و‌گو با «اقتصاد معاصر» پاسخ داد:

بانک مرکزی چرا در بازار ارز توافقی مداخله کرد؟

سید علی، معاون ارزی سابق بانک مرکزی با تشریح مداخله بانک مرکزی در بازار ارز توافقی، افزایش صادرات نفتی را یکی از مزیت‌های این بازار معرفی کرد.
بانک مرکزی چرا در بازار ارز توافقی مداخله کرد؟
کد خبر:۳۷۹۴

سید کمال سیدعلی، معاون سابق ارزی بانک مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر، به مزیت‌های بازار ارز توافقی اشاره کرد و گفت: این بازار محاسن زیادی برای صادرکنندگان دارد، زیرا این افراد می‌توانند از طریق بازار ارز توافقی، ارز حاصل از صادرات خود را بر اساس تعامل و توافق و همچنین با قیمتی نزدیک به نرخ بازار آزاد به واردکنندگان بخش خصوصی بفروشند، این موضوع روند بازگشت ارز‌های صادراتی و همچنین تعهدسپاری ارزی فعالان بخش خصوصی را تسهیل می‌کند.

معاون ارزی سابق بانک مرکزی تصریح کرد: با بهبود روند عرضه ارز در بازار ارز توافقی، ما رفته رفته شاهد افزایش صادرات غیرنفتی کشور خواهیم بود. البته باید این نکته را هم یادآور شد که این بازار نباید خارج از کنترل بانک مرکزی باشد؛ به عبارتی دیگر، نرخ تعیین شده در بازار ارز توافقی حتما باید با نظارت بانک مرکزی کشف و اعلام شود.

وی تاکید کرد: در بستر بازار ارز توافقی، مطمئنا صادرکننده به دنبال قیمت بالاتر برای فروش ارز خود و در مقابل آن واردکننده هم به دنبال قیمت پایین‌تری برای خرید ارز مورد نیاز خود است، در چنین شرایطی لازم بود که بانک مرکزی با مداخله صحیح در بازار توافقی، اختلاف به وجود آمده میان دو طرف را به خوبی مدیریت کند.

سیدعلی اضافه کرد: راه‌اندازی بازار ارز توافقی شائبه قیمت‌گذاری دستوری نرخ ارز را از بین می‌برد، زیرا در بستر این بازار، قیمت ارز بر اساس توافق صورت گرفته میان صادرکننده و واردکننده کشف می‌شود، آغاز به کار این بازار در واقع یک مشوق برای صادرکنندگان خواهد بود.

ارسال نظرات